Slachtoffer Jonas M. kon zijn drugsschuld niet aflossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Jonas M. kon zijn drugsschuld niet aflossen. © rv

Junkie ontvoerd voor 100 gram cannabis, rechter verbaasd over geklungel: “U blinddoekte hem met een mondmasker voor zijn ogen?”

Drie mannen staan terecht voor de ontvoering en gijzeling van een Antwerpse drugsverslaafde. De man was bedreigd met een gasbrander en een mes om zijn drugsschuld van 800 euro af te lossen.  De openbare aanklager vorderde tot 50 maanden effectieve celstraf.  “Hier wordt van een mug een olifant gemaakt”, vonden de verdachten.

  1. Oosterweelwerken op Antwerpse rechteroever beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Oosterweel­wer­ken op Antwerpse rechteroe­ver beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”

    Onder het viaduct van Merksem zijn donderdagochtend de handtekeningen gezet onder het laatste grote aannemerscontract - ter waarde van 2,3 miljard (!) euro - voor de werken aan de Oosterweelverbinding. Het gaat om het deelproject waarbij het 50 jaar oude viaduct aan het Sportpaleis wordt afgebroken om plaats te maken voor een verdiepte Antwerpse ring en de Kanaaltunnels onder het Albertkanaal. De werkzaamheden beginnen over een maand en duren tot ten vroegste 2030. En ja, er wordt (grote) hinder verwacht. “Je kan geen omelet maken zonder een ei te breken.”