Jean-Jacques Wseterlund centraal, als voorzitter van vzw Watererfgoed Vlaanderen. Links intendant Patrick Blondé, rechts ondervoorzitter Ludo De Nijs
Volledig scherm
Jean-Jacques Wseterlund centraal, als voorzitter van vzw Watererfgoed Vlaanderen. Links intendant Patrick Blondé, rechts ondervoorzitter Ludo De Nijs © DD/WEV (RV)

“Joviaal man die iedereen enthousiast maakte”: havenwereld verliest Jean-Jacques Westerlund (73)

AntwerpenZijn familienaam klonk als een klok in de Antwerpse haven en ver daarbuiten: zakenman Jean-Jacques Westerlund  is afgelopen weekend in Schilde overleden. Hij werd net geen 74. “Een warm, joviaal man die iedereen enthousiast kon maken”, zegt havenkenner Danny Deckers. Onder zijn leiding groeide het familiebedrijf Westerlund destijds uit tot een internationale topper in de behandeling van papier, pulp en hout.

 1. “Wat is de kost van een mensenleven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout
  Borgerhout

  “Wat is de kost van een mensenle­ven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout

  De week van de Fair Trade 2021 bleef ook in Borgerhout niet onopgemerkt. Borgerhub werd omgetoverd tot een ware markt ‘Wall of Fair’ met originele fairtradeproducten. Een ontmoeting tussen noord en zuid, makers van hier en producenten uit het zuiden: “ Producten gemaakt van olifantenpoep staan zelf op mijn bureau ”, zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir, die ook kwam shoppen.
 2. Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
  Antwerpen

  Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

  “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.
 3. Vier jaar na moord op havenbaas Stefaan Bogaerts lijdt familie nog altijd onder snerende opmerkingen: “Kijk! Dat is die van die drugs”
  PREMIUM
  Antwerpen/Amsterdam

  Vier jaar na moord op havenbaas Stefaan Bogaerts lijdt familie nog altijd onder snerende opmerkin­gen: “Kijk! Dat is die van die drugs”

  De familie van de vermoorde havenbaas Stefaan Bogaerts uit Brasschaat worstelt vier jaar na het verlies nog met het onbegrip van hun omgeving. “Als ik op het kerkhof het graf poetst, hoor ik de mensen zeggen: ‘Dat is die van die drugs’”, getuigde de schoondochter van Stefaan vanmiddag in de rechtbank in Amsterdam.