KOCA/nda vzw begeleidt onder andere jongvolwassenen met autismespectrumstoornis (ASS) richting de arbeidsmarkt.
Volledig scherm
KOCA/nda vzw begeleidt onder andere jongvolwassenen met autismespectrumstoornis (ASS) richting de arbeidsmarkt. © KOCA/nda

Jongvolwassenen met autisme nodigen buurtbewoners uit voor eigen lentemarktje op Fransenplaats

ANTWERPENEen markt en jobbeurs georganiseerd door jongvolwassenen met autismespectrumstoornis (ASS). Dat is het kersverse project van KOCA/nda vzw en Buurthuis Unik. Zaterdag worden het buurthuis en de Fransenplaats in de Markgravebuurt omgetoverd tot een lentemarkt vol inspirerende verhalen, leuke goodies en allerlei lekkers.

 1. Weyts en Crevits investeren in Antwerps begeleidingscentrum Wingerdbloei
  Antwerpen

  Weyts en Crevits investeren in Antwerps begelei­dings­cen­trum Wingerd­bloei

  Ministers van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) investeren 440.000 euro in onderwijs op maat voor de zeer kwetsbare jongeren in veilig verblijf. Het gaat dan bijvoorbeeld om jonge meisjes die het slachtoffer werden van mensenhandel of seksuele uitbuiting en soms maandenlang in een gespecialiseerde voorziening blijven. Ook het Antwerpse Wingerdbloei, een begeleidingscentrum voor jongeren en gezinnen met kinderen van 3 tot 18 jaar, krijgt steun.
 2. RECONSTRUCTIE. Familie vermoorde bankier blijft achter met vragen; schoonheidsspecialiste herinnert zich amper iets
  Antwerpen/Berchem

  RECONSTRUC­TIE. Familie vermoorde bankier blijft achter met vragen; schoon­heids­spe­ci­a­lis­te herinnert zich amper iets

  Hoe kwam de vermoorde privébankier D.V. (58) bij de 46-jarige schoonheidsspecialiste Kathleen H. uit Borgerhout terecht? Het Antwerpse gerecht probeerde meer duidelijkheid te krijgen tijdens een reconstructie maar Kathleen H. hield de boot af. Zij herinnert zich amper iets. “Tot groot verdriet van de familie van het slachtoffer”, stelt advocaat Nina Van Eeckhaut die de partner van D.V. bijstaat.