Taras Movchan (26) en Yaremma Vengrynovych (24) tijdens de eerste editie van ‘Let’s connect for Ukraine’.
Volledig scherm
Taras Movchan (26) en Yaremma Vengrynovych (24) tijdens de eerste editie van ‘Let’s connect for Ukraine’. © rv

Jonge Oekraïense Belgen organiseren afterwork in Felix Pakhuis: “Met de opbrengst steunen we ons thuisland”

AntwerpenTaras Movchan (26) en Yaremma Vengrynovych (24), twee Oekraïense Belgen, organiseren op 1 september een inzamelactie voor hun thuisland. “Tijdens ‘Let’s connect for Ukraine’ zullen de gasten genieten van een leuke avond met eten, drinken en chille beats van Oekraïense dj’s. Daarnaast zijn er ook verschillende sponsors die ons steunen.”

 1. “Hij wordt volstrekt ten onrechte beschreven als extreemrechts”: Familie doodgeschoten Yannick V. dient klacht in tegen politie
  Antwerpen

  “Hij wordt volstrekt ten onrechte beschreven als extreem­rechts”: Familie doodgescho­ten Yannick V. dient klacht in tegen politie

  De familie van Yannick V., de 36-jarige man die vorige week tijdens een huiszoeking in Merksem werd doodgeschoten, heeft besloten een klacht in te dienen tegen de politie. In een mail die ze verstuurden via hun advocaat John Maes, laten ze weten dat ze de ingreep van de politie een onbegrijpelijke actie vinden en roepen ze op tot een doortastend onderzoek naar de ware aard van zijn dood.
 2. Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietincident met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”
  PREMIUM
  Antwerpen/Merksem

  Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietinci­dent met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”

  De speciale eenheid van de federale politie die bij ‘prepper’ Yannick V. de versterkte huiszoeking uitvoerde, was niet uitgerust met bodycams. Beelden en de klankopnames hadden nochtans duidelijkheid kunnen scheppen over het dodelijke schietincident. Voor het ontbreken van die camera’s is weliswaar een logische verklaring. “De ouders van Yannick V. hebben in elk geval recht op de waarheid”, stelt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. “Maar als iemand zo veel wapens thuis heeft, kan ik geen maatschappelijk assistent sturen.”
 3. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”