Zeecontainers in de haven van Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeecontainers in de haven van Antwerpen. © Hollandse Hoogte / ANP

Jonge Amsterdammers komen steeds vaker cocaïne uithalen in Antwerpse haven

De verdachten die vrijdagochtend met 3.400 kilo cocaïne zijn gevat in de haven van Antwerpen, zijn weer allemaal jonge mannen uit Amsterdam. Vorige maand werd ook al een groep jonge Amsterdammers in Antwerpen gepakt bij de uithaling van 4,2 ton cocaïne uit een container. De twee groepen worden gelinkt aan de bende van rapper JoeyAK.

  1. Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Naar aanleiding van moederdag - in Antwerpen op 15 augustus - lanceert Kinderwens vzw een nieuw Kinderwensteam dat zich in de provincie Antwerpen zal buigen over de vragen van Antwerpenaren met een kinderwens. Het team bestaat uit een psychologe, een seksuologe, een vroedvrouw en een diëtiste. “Ondanks alle goede bedoelingen en kaarsjes die gebrand worden, voel je je als wensouder soms heel eenzaam.”
  2. Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekerige communicatie’ coronamaatregelen: “Geef horeca en winkels inspraak”

    Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekeri­ge communica­tie’ coronamaat­re­ge­len: “Geef horeca en winkels inspraak”

    De Beleidsadviesraad, een adviesorgaan van de stad Antwerpen waarin het economische middenveld vertegenwoordigd is, is niet te spreken over de “paniekerige communicatie en een aanpak in fases of per zone” van de meest recente coronamaatregelen. Die hebben een grote impact op de retail en horeca, klinkt het, en zijn dus nefast voor ondernemers. De adviesraad wil in de toekomst betrokken worden bij het nemen van maatregelen.