Jong VLD ging ook aan het districtshuis in Borgerhout zwerfvuil rapen. Vooraan staat Liza Renders, de mannen achteraan zijn vlnr. Nigel Chantrain, Michael Ampe en Ruben Ravignot.
Volledig scherm
Jong VLD ging ook aan het districtshuis in Borgerhout zwerfvuil rapen. Vooraan staat Liza Renders, de mannen achteraan zijn vlnr. Nigel Chantrain, Michael Ampe en Ruben Ravignot. © RV

Jong VLD wil alle zwerfvuil in de zak: “Beloon straatvrijwilligers met premie of cultuurcheque”

AntwerpenJong VLD Antwerpen trok er dit weekend in vrijwel alle districten op uit om zwerfvuil te rapen. De liberale jongerenafdeling pleit voor een alternatieve vergoeding om straatvrijwilligers te motiveren. “Doe dat met een premie of initiatieven zoals cultuurcheques, consumptiebonnen of gratis zwembeurten”, zegt Antwerps jongerenvoorzitter Magalie Verstraelen.

 1. Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”
  Antwerpen

  Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”

  In aanloop naar Girls in ICT-dag organiseert KdG woensdag een bijzondere studentenraad voor alle vrouwen in Toegepaste Informatica. Slechts 10 procent van deze studenten is vrouwelijk, daarom wilt de hogeschool nadenken hoe de keuze voor ICT aantrekkelijker gemaakt kan worden voor hen. “Er is meer representatie nodig zodat een vrouw in IT een heel normaal beeld wordt”, zegt een van de studentes.
 1. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg

 2. Kabinet ziet ruimte voor versoepelingen 28 april
  Play

  Kabinet ziet ruimte voor versoepe­lin­gen 28 april