Jong VLD ging ook aan het districtshuis in Borgerhout zwerfvuil rapen. Vooraan staat Liza Renders, de mannen achteraan zijn vlnr. Nigel Chantrain, Michael Ampe en Ruben Ravignot.
Volledig scherm
Jong VLD ging ook aan het districtshuis in Borgerhout zwerfvuil rapen. Vooraan staat Liza Renders, de mannen achteraan zijn vlnr. Nigel Chantrain, Michael Ampe en Ruben Ravignot. © RV

Jong VLD wil alle zwerfvuil in de zak: “Beloon straatvrijwilligers met premie of cultuurcheque”

AntwerpenJong VLD Antwerpen trok er dit weekend in vrijwel alle districten op uit om zwerfvuil te rapen. De liberale jongerenafdeling pleit voor een alternatieve vergoeding om straatvrijwilligers te motiveren. “Doe dat met een premie of initiatieven zoals cultuurcheques, consumptiebonnen of gratis zwembeurten”, zegt Antwerps jongerenvoorzitter Magalie Verstraelen.

 1. Tijdelijke patiëntenstop op afdeling geriatrie van ZNA Middelheim door kleine uitbraak corona
  Antwerpen

  Tijdelijke patiënten­stop op afdeling geriatrie van ZNA Middelheim door kleine uitbraak corona

  De afdeling geriatrie van het ZNA Middelheim in Antwerpen heeft te kampen met een ‘uitbraak’ van het coronavirus. Dat wordt bevestigd door het ziekenhuispersoneel. Nadat er een aantal besmette gevallen gedetecteerd waren, heeft men besloten om voorlopig veiligheidshalve geen nieuwe patiënten meer op te vangen op de afdeling. “De uitbraken hebben vaak niets te maken met het ziekenhuis.”
 2. Antwerp Diner gaat dit jaar online met Antwerp Diner@Home: "20e editie anders dan anders, maar willen ons goed doel niet laten zitten”
  Antwerpen

  Antwerp Diner gaat dit jaar online met Antwerp Diner@Home: "20e editie anders dan anders, maar willen ons goed doel niet laten zitten”

  Antwerp Diner, het benefietdiner dat jaarlijks geld inzamelt voor onderzoek naar en de preventie van aids en hiv, is dit jaar aan haar 20e editie toe. Al zal de jubileumeditie er anders uitzien dan gepland: in plaats van zo’n 700 gasten die van de kookkunsten van verschillende topchefs genieten tijdens een galadiner met fundraising, organiseert de vzw dit jaar een online event, Antwerp Diner@Home op 7 februari. “Hopelijk zijn mensen dit jaar even bereid om ons goede doel te steunen als andere jaren", klinkt het.
 1. Juf Marina verrast de kinderen van Philippine met raambezoekjes
  Play

  Juf Marina verrast de kinderen van Philippine met raambezoek­jes

 2. Hogeweg: van Duits bastion naar internationaal gezelschap
  Play

  Hogeweg: van Duits bastion naar internatio­naal gezelschap