Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Jong geleerd, oud gedaan: aspiranten politieschool schrijven 50 boetes uit tijdens controleacties

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord van de lokale politie controleerde maandag samen met aspiranten van de politieschool voertuigen en bestuurders op de Bredabaan in Merksem. Er werd gecontroleerd op alcohol en drugs, maar ook op boorddocumenten. Niemand reed onder invloed. In één voertuig zaten drie kinderen op de achterbank zonder correcte beveiliging. Twee personen hadden geen rijbewijs op zak en één voertuig was niet in orde met de keuring.

Tijdens de controle werden ook nog achttien verkeersboetes uitgeschreven, voor onder meer het negeren van een rood licht, parkeerovertredingen en gsm-gebruik achter het stuur. Drie fietsers die tegen de richting reden kregen een boete.

Dinsdagochtend werd er tijdens de spits gecontroleerd op de fietsbrug in Merksem. Daar werden twee bromfietsers beboet die over de brug reden, wat niet is toegelaten.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio hield toezicht in de Groenstraat in Wilrijk. Daar negeren vrachtwagens verbodsborden en rijden ze door de woonwijk. Er werd ook gekeken naar andere verkeersinbreuken. Tijdens de actie werden tien vrachtwagenbestuurders beboet. Negen personen droegen geen gordel, zes personen waren niet in orde met hun rijbewijs en vijf niet in orde met hun boorddocumenten. Twee bestuurders waren bezig op de gsm en één iemand reed met zijn wagen over het voetpad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanfleteren exposeert in Fotomuseum
  PREMIUM

  Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanflete­ren exposeert in Fotomuseum

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.