Volledig scherm
Zwerfvuil actie World Clean up Day in Antwerpen © Klaas De Scheirder

Jong CD&V wil opnieuw debat rond invoering statiegeld op petflessen

Jong CD&V Antwerpen wil het debat rond statiegeld op drankflesjes en blikjes nieuw leven inblazen nadat wereldwijd mensen samen kwamen om afval op te rapen tijdens World Clean Up.

De jongeren van CD&V Antwerpen nam zaterdag ook deel aan de World Clean Up en gebruiken het initiatief om het debat rond de invoering van het statiegeld op drankflesjes en blikjes. “Helaas wordt ook onze geliefde Antwerpse stroom geteisterd door plastic, waaronder vele blikjes.”, vertelt initiatiefnemer Tanguy Sarens. “We staan er misschien niet direct bij stil, maar een maatregel als statiegeld zou deze rivier een pak properder kunnen maken.”, aldus de jonge christendemocraat. Jong CD&V Antwerpen roept daarom alle jongerenpartijen op om druk te zetten bij hun respectieve moederpartijen en hen te overtuigen van het belang van statiegeld. Ze kijken in het bijzonder naar N-VA en Open VLD die op dit moment samen met CD&V onderhandelen voor een nieuwe Vlaamse regering.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fotograaf Stephan Vanfleteren neemt FOMU over met eerste overzichtstentoonstelling: "Acht maanden in kelder geleefd om foto's te selecteren"
    PREMIUM

    Fotograaf Stephan Vanflete­ren neemt FOMU over met eerste overzichts­ten­toon­stel­ling: "Acht maanden in kelder geleefd om foto's te selecteren"

    De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling 'Present'. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. "Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk", zegt hij. "Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd", lacht hij.