Volledig scherm
PREMIUM
Jochen De Vos voor zijn boekenkast. © Klaas De Scheirder

Jochen De Vos (27) brengt vanaf februari boeken uit met zijn eigen literair platform Karakters: “Literatuur moet af van dat stoffig imago”

Antwerpenaar Jochen De Vos (27) zal vanaf februari met zijn literair platform Karakters boeken publiceren. Hiermee is hij een van de jongste personen in België die zelf mee uitgeven. “Literatuur krijgt steeds meer een stoffig imago bij jongere generaties. Ik wil het terug aantrekkelijker en toegankelijker maken.”

Jochen De Vos heeft twee grote passies: muziek en literatuur. Na lang twijfelen ging hij pop- en rockmuziek studeren aan de Provinciale Hogeschool in Hasselt en begon hij als freelance muziekjournalist voor een online magazine. Toch maakte Jochen uiteindelijk van zijn passie voor literatuur zijn beroep, als publiciteitsmedewerker voor de uitgeverij Atlas Contact in Amsterdam. “Ik zat tussen de auteurs en de journalisten en leerde daar veel van bij. Na een aantal jaren voelde ik steeds meer de behoefte om zelf boeken te gaan uitgeven.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Corona treft Antwerps ondernemer dubbel: eerst legt virus fabriek plat in China, nu ligt kantoor in Bologna in getroffen gebied
  PREMIUM

  Corona treft Antwerps ondernemer dubbel: eerst legt virus fabriek plat in China, nu ligt kantoor in Bologna in getroffen gebied

  Soms trekt een mens tweemaal een slecht lotje. Vraag het maar aan Antwerps ondernemer Jan Van Gijsel (66). Eerst treft het coronavirus de Chinese drukkerij Leo Paper die voor hem kinderboeken maakt. En nu ligt zijn Italiaans kantoor in Bologna in de vuurlinie van het virus. “Ik ben vooral bezorgd over een ongecontroleerde paniekreactie in Italië. Hoopgevend is dat de fabriek in China intussen is heropgestart.”
 1. STERKkamp vzw stopt wegens te groot succes: “Administratie valt niet meer te combineren met vaste job”

  STERKkamp vzw stopt wegens te groot succes: “Admini­stra­tie valt niet meer te combineren met vaste job”

  STERKkamp vzw houdt op te bestaan nadat het vier jaar lang kinderen tussen 7 en 12 jaar spelenderwijs leerde hoe ze zich kunnen integreren in een groep. 400 kinderen, verspreid over 19 kampen, kwamen langs bij bezielster Maya Hoppenbrouwers. Vrijdag loopt het allerlaatste kamp af: te veel administratie en niet combineerbaar met een vaste job. “Tranen met tuiten zijn er gevloeid maar nu overheerst een gevoel van trots.”