Links: de Stadsschouwburg, rechts: Els De Bodt, directeur van jeugdtheaterhuis HetPaleis dat een belangrijk deel van het gebouw inpalmt.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de Stadsschouwburg, rechts: Els De Bodt, directeur van jeugdtheaterhuis HetPaleis dat een belangrijk deel van het gebouw inpalmt. © RV/Maarten Van Nieuwenhove

Jeugdtheater HetPaleis wil niet weg op Theaterplein: “Dit is onze thuis”

AntwerpenHet nieuws over de nakende sloop van de Stadsschouwburg en de bouw van een nieuw theatercomplex elders in Antwerpen beroert de gemoederen. Jeugdtheaterhuis HetPaleis wil – in tegenstelling tot exploitant Be.at - geen afscheid nemen van zijn vaste stek. “We dromen van een kinderkunstencentrum op deze plek”, zegt directeur Els De Bodt. Ook oppositiepartij Groen roert zich: “Laat het Theaterplein het hart van de Antwerpse theaterbuurt blijven.”

  1. Zoo en Planckendael bouwen weer aan toekomst na rake klappen pandemie: “Dierentuin is nooit af, maar ik zou ze toch eens graag helemaal gerenoveerd zien”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zoo en Plancken­dael bouwen weer aan toekomst na rake klappen pandemie: “Dierentuin is nooit af, maar ik zou ze toch eens graag helemaal gereno­veerd zien”

    De pandemie heeft de Antwerpse Zoo en Planckendael niet klein gekregen. Er is weer ruimte om te bouwen aan de toekomst van de dierenparken. In Planckendael opent volgende week de nieuwe thuis van de orang-oetans, in Antwerpen moet de vernieuwing van het Jubileumcomplex met onder meer de grote katten in 2023 starten. “Het moeilijkste project uit mijn carrière”, geeft directeur Dries Herpoelaert toe.