Volledig scherm
© ANP XTRA

Jeugdboekenmaand in de Antwerpse bibliotheken

De Jeugdboekenmaand, die de hele maand maart loopt, staat dit jaar in het teken van vriendschap. De Antwerpse bibliotheken pakken opnieuw uit tal van activiteiten. Er is ook een interactief ‘doeboekje’ en een lees-challenge. 

De hele maand maart zijn er in alle Antwerpse bibliotheken workshops, voorleesuurtjes, auteurslezingen en speciale voorstellingen rond het thema vriendschap. Via www.antwerpen.be/jeugdboekenmaand vinden kinderen en jongeren een overzicht van alle activiteiten en boekentips over het thema vriendschap in verschillende leeftijdscategorieën. Op de Facebookpagina @jeugdboekenmaandantwerpen kan iedereen ook een foto of filmpje plaatsen van zijn favoriete boek.

Het startschot voor de Jeugdboekenmaand wordt op zaterdag 2 maart gegeven in bibliotheek Park in Merksem. De Jeugdboekenmaand wordt op 31 maart afgerond met een slotfeest in Permeke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minderjarige straatovervaller en twee kompanen gepakt

    Minderjari­ge straatover­val­ler en twee kompanen gepakt

    In de afgelopen nacht werd een man van 22 jaar overvallen aan de Sint-Jacobsmarkt. Een aantal personen zouden het slachtoffer eerst aangesproken hebben met de vraag of ze een sigaret konden krijgen. Al snel vroegen ze zijn geld, mobiele telefoon en portefeuille. Eerst weigerde de man dat waarop de daders begonnen te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wilde verdere escalatie vermijden en gaf uiteindelijk wat geld aan zijn belagers. Die sloegen op de vlucht in de richting van het Theaterplein. Er werden meteen een aantal politiepatrouilles ter plaatse gestuurd. Bij nazicht in de omgeving konden drie verdachten, onder wie een minderjarige, gevonden worden. Ze werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.