Dans Dans op de planken.
Volledig scherm
Dans Dans op de planken. © Klaas De Scheirder

Jazz Middelheim blikt terug op bevrijdingsfeest voor 13.500 feestvarkens en muziekliefhebbers

ANTWERPENNa anderhalf jaar kon er met Jazz Middelheim eindelijk nog eens uitbundig gevierd worden in Park Den Brandt afgelopen weekend. Over een periode van vier dagen - met een erg chaotische eerste avond - mocht het festival 13.500 jazzliefhebbers verwelkomen. “We zijn er in geslaagd een groot bevrijdingsfeest te houden dat op een verantwoorde en veilige manier kon doorgaan.”

 1. Krapte op arbeidsmarkt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-privé balans in de verf”
  PREMIUM

  Krapte op arbeids­markt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-pri­vé balans in de verf”

  Er staan op een totaal van 150.755 voltijdse medewerkers 14.380 vacatures open bij Vlaamse lokale besturen. Dat aantal zal nog toenemen, want binnen de tien jaar gaan 35.000 medewerkers – bijna één op de vier – met pensioen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) komt nu met een actieplan. Hoe kan je mensen overtuigen van een job in een stad of gemeente?
  Antwerpen
 2. Groen protesteert tegen ‘geklungel’ stadsbestuur op Kielsevest: “Dit had ook een zomerbar kunnen zijn”

  Groen protes­teert tegen ‘geklungel’ stadsbe­stuur op Kielsevest: “Dit had ook een zomerbar kunnen zijn”

  Een aperitiefmoment in de zon, in een groen decor: het klinkt aanlokkelijk. Maar in het geval van de Kielsevest smaakt het ook bitter. Een 20-tal mandatarissen en leden van Groen klaagden met een afterwork aan dat op deze plek twee waardevolle woningen en alle bomen verloren gingen. Terwijl de bouw van een brandweerkazerne er voorgoed is stopgezet. “Gepruts met bouwprojecten”, vindt de partij.
  Antwerpen