KMSKA
Volledig scherm
KMSKA © Klaas De Scheirder

Jan Jambon “bezorgd” over vertrek artistiek directeur bij KMSKA

AntwerpenVlaams minister van Cultuur Jan Jambon heeft aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) zijn “bezorgdheid meegegeven” over het vertrek van kersvers artistiek directeur Jacqueline Grandjean. De N-VA-minister wil met het museum in gesprek gaan over de artistieke visie en over de beslissing om in aanloop naar de grote heropening in september 2022 niet op zoek te gaan naar een nieuwe artistiek directeur.

  1. Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde treden na 22 jaar voor het laatst op met hun 'Jukebox': “Met Nederlandstalige nummers brengen we een verhaal”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde treden na 22 jaar voor het laatst op met hun 'Jukebox': “Met Nederlands­ta­li­ge nummers brengen we een verhaal”

    Dat Nele Bauwens (45), Tine Embrechts (46) en Lucas Van den Eynde (63) een ‘stukske’ kunnen acteren, weten we wel. Maar dat het trio al sinds het jaar 2000 samen het podium opkruipt, is misschien minder geweten. 22 jaar geleden startten Nele, Tine en Lucas met hun muziekprogramma Jukebox 2000, een interactieve voorstelling waarbij het publiek uit 100 Nederlandstalige liedjes de selectie kon bepalen. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde: na 22 jaar brengen ze voor de allerlaatste keer ‘Den Jukebox’ op zondag 22 mei in De Roma. Een gesprek met de drie acteurs-zangers.