Fiesta Europa landde vorige maand nog in Brasschaat, nu is het de beurt aan Antwerpen.
Volledig scherm
Fiesta Europa landde vorige maand nog in Brasschaat, nu is het de beurt aan Antwerpen. © Benoit De Freine

Italiaanse kazen, Griekse olijfolie en salsamuziek: Fiesta Europa verovert hele week Groenplaats

Fiesta Europa verovert vanaf woensdag Antwerpen. De markt brengt de hele week souvenirs, streekproducten, muziek en natuurlijk culinaire specialiteiten uit heel Europa naar de Groenplaats.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Advocaat ‘Groep van Tien’: “Berx belemmert debat over wettelijkheid van avondklok”
  PREMIUM

  Advocaat ‘Groep van Tien’: “Berx belemmert debat over wettelijk­heid van avondklok”

  De Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank, wil ten laatste vrijdag een grondig debat over de avondklok van gouverneur Cathy Berx. Een groep van tien politici en horecamensen (‘Groep van Tien’) heeft een klacht ingediend tegen die avondklok. “Een avondklok van 23u30 tot 6 uur is heel vergelijkbaar met een elektronische enkelband voor een gevangene”, zegt advocaat Jean-Marie De Meester. “Alleen wordt die enkelband hier opgelegd aan een hele provincie, zonder enige wettelijke grond.”
 1. Antwerpse studente mist drie herexamens door quarantaine: “Een jaar extra studeren door de coronacrisis? Dat zie ik niet zitten”
  PREMIUM

  Antwerpse studente mist drie herexamens door quarantai­ne: “Een jaar extra studeren door de coronacri­sis? Dat zie ik niet zitten”

  Suraiah Tavares (21), studente aan de opleiding Secundair Onderwijs wiskunde-geschiedenis, ziet af tijdens de tweede zit: haar zus testte vorige week positief op Covid-19, waardoor het hele gezin twee weken in quarantaine moet. Suraiah’s drie herexamens vallen nu in het water, en ze zit met de handen in het haar. “Een jaar langer studeren door de coronacrisis zie ik echt niet zitten”, aldus Suraiah.
 2. Tom Van Grieken en Vlaams Belang hebben klacht van Antwerpse moskeeën aan hun been: “Tweet zet aan tot discriminatie en haat”

  Tom Van Grieken en Vlaams Belang hebben klacht van Antwerpse moskeeën aan hun been: “Tweet zet aan tot discrimina­tie en haat”

  De Antwerpse moskeeën zullen een klacht indienen tegen het Vlaams Belang en zijn voorzitter Tom Van Grieken wegens het aanzetten tot discriminatie en haat. Van Grieken zette een filmpje op Twitter waarop een lange rij wachtende moslims te zien is tijdens het Offerfeest. In zijn tweet wijst hij hen aan als schuldige voor het verspreiden van het coronavirus in de provincie Antwerpen.