Volledig scherm
De gerestaureerde portiek. © Laenen

Italiaans tuinfeest in Rubenshuis zet gerestaureerde portiek en tuinpaviljoen in de kijker

Op zaterdag 27 april nodigt het Rubenshuis iedereen uit op een Italiaans tuinfeest aan de pas gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen. Bezoekers zijn vanaf 12 uur welkom om te picknicken in de tuin en om het gigantische fruitstilleven te bewonderen én te proeven. Verder kan groot en klein genieten van workshops, 17de-eeuwse volksspelen, liederen en ludieke vertellingen over de portiek.

Enkele weken geleden werd de pas gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen aan het publiek voorgesteld. Deze architecturale hoogstandjes zijn volledig van de hand van Rubens en vormen zeldzame sporen van de kunstenaar als architect. Op zaterdag 27 april viert het Rubenshuis de voltooiing van de restauratiewerken aan de portiek en het tuinpaviljoen. Iedereen is vanaf 12 uur welkom in de tuin van Rubens. Breng je eigen picknick mee of kom het overdadig eetbaar fruitstilleven bewonderen.

Voor groot en klein zijn er ook 17de-eeuwse volksspelen en creatieve workshops. Bezoekers kunnen het beste van zichzelf geven bij volkssporten als eggeschieten, sjoelbak, steltlopen, trou-madame, slagwip, juego de la rana, klimbak en riboulette. Tijdens inloopworkshops kunnen geïnteresseerden Venetiaanse maskers versieren of buttons maken met details van de portiek. 

Rondwandelende vertellers van De Kleine Expeditie geven op een speelse manier alle geheimen prijs van Rubens’ portiek en tuinpaviljoen. Ze vertellen vol passie over de symboliek achter de gebeeldhouwde details en over de wonderlijke raakpunten tussen cultuur en natuur die in deze tuin terug te vinden zijn. Het museum is voor de gelegenheid gratis te bezichtigen tot 17 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse dames schrijven survivalgids 
‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”
    PREMIUM

    Antwerpse dames schrijven survival­gids ‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”

    Laura Janssens (29) en Julie Vranckx (26) geven tips en tricks voor wie een stap zet in de wereld van het online daten in hun nieuwe boek ‘(Over)leven op Tinder’. Met verhalen over types die je tegenkomt tijdens het swipen en over flessen in een achterwerk werkt het duo op de lachspieren. Illustratrice Laura is geen onbekende. Haar doldwaze cartoons onder de noemer ‘Niet Nu Laura’ zijn een hit op sociale media en bereikten zelfs al de actrice Reese Witherspoon.