Volledig scherm
Verscholen achter de gevel van een rijwoning in de Prins Leopoldstraat: de studio's van het 3D-animatiebedrijf Cyborn. © Laenen

Investering van één miljoen euro in Borgerhoutse 3D-animatiestudio Cyborn

Media Invest Vlaanderen (MIV), een joint venture tussen investeringsmaatschappij PMV en de VRT, investeert een miljoen euro in de Borgerhoutse 3D-animatiestudio Cyborn.

Cyborn produceert animatiefilms en ontwikkelt apps en games, en focust daarbij op augmented en virtual reality. Het bedrijf maakte een eerste animatiefilm (Ploey), werkt aan een tweede (Dragon Rider) en werkte ook voor de VRT mee aan onder meer de Ketnetreeks Buck en het spelprogramma Switch.

MIV staat een achtergesteld krediet van een miljoen euro toe om de groei van Cyborn verder mogelijk te maken. Het gaat om de eerste investering voor de joint venture tussen de PMV en de VRT. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hotelkamer te koop: het designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

    Hotelkamer te koop: het designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

    Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?