Links: Koen Kennis, rechts: de Mechelsebrug. Het smalle fietspad is een van de meest gemelde punten van Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Koen Kennis, rechts: de Mechelsebrug. Het smalle fietspad is een van de meest gemelde punten van Vlaanderen. © PN/De Scheirder

INTERVIEW. Schepen Koen Kennis buigt zich over VeloVeilig Rapport: “Het toverwoord blijft: ontvlechten”

Hoe fietsveilig is jouw stad of gemeente? Die vraag stond centraal in VeloVeilig Vlaanderen, het grootste fietsonderzoek ooit in Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. De Antwerpenaar nam massaal deel: liefst 1.170 gevaarlijke Antwerpse fietspunten werden aan onze redactie gemeld. Wij trokken naar schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en legden hem de VeloVeilig-resultaten van zijn stad voor.

 1. Militair die ‘gevaarlijker was dan Jürgen Conings’ riskeert drie jaar cel: “Gevat met machinepistolen vlak bij woning De Wever”
  PREMIUM
  Deurne/Leopoldsburg

  Militair die ‘gevaarlij­ker was dan Jürgen Conings’ riskeert drie jaar cel: “Gevat met machinepi­sto­len vlak bij woning De Wever”

  De 21-jarige militair Yentl L. uit Leopoldsburg riskeert samen met zeven andere leden van motorclub No Surrender 3 jaar cel voor verboden wapenbezit en criminele organisatie. Yentl L. werd op 22 mei 2021 in de buurt van de woning van Bart De Wever gearresteerd. Twee geladen machinepistolen, een Skorpion en een Zastava, lagen schietensklaar in de auto. De ‘klusjesman van Kleine Brogel’ werd door de legerleiding in die periode gevaarlijker geacht dan Jürgen Conings.
 2. Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al
  ANTWERPEN

  Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al

  Na menig Griekse tragedie te hebben opgevoerd, hangt het Zwaard van Damocles nu zelf boven het hoofd van Toneelhuis, de werking achter de Antwerpse Bourlaschouwburg. De Vlaamse overheid gaat opnieuw hard snoeien in subsidies voor de kunstensector en Toneelhuis dreigt één van de slachtoffers te worden. Mogelijk valt er vandaag al een beslissing in Brussel en dan is het mogelijk boeken toe voor het stadstheater.