Edward Schiettecatte met zijn zoon Nataniel
Volledig scherm
PREMIUM
Edward Schiettecatte met zijn zoon Nataniel © Felix Rabou

INTERVIEW. Edward Schiettecatte, de man die een topbaan op Wall Street opgaf om zijn zoon een tweede leven te geven: “Als ik met de kinderen in mijn minibus rondrijd, voel ik me net Fred Flintstone”

Hoewel hij voorbestemd was voor een fancy carrière in New York, betekende de hersenverlamming van zijn zoon Nataniel een noodlottig kantelpunt in het leven van topbankier Edward Schiettecatte (50). Vastbesloten hem niet als een plant te laten leven, zette hij samen met zijn ex-vrouw het unieke Europese revalidatiecentrum TRAINM op poten. Nu er daar forse uitbreidingen op til zijn, maakt Schiettecatte de balans op van zijn turbulente leven: “Ik een strenge papa? Mijn kinderen hebben zoveel meegemaakt dat ik ze hun eigen keuzes laat maken.”

  1. Knutselen, lunchen en... de Bijbel lezen: Amerikaanse missionaris organiseert christelijk dagkamp in Antwerpen. “Ik gok dat er tot 50 kindjes zullen komen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Knutselen, lunchen en... de Bijbel lezen: Amerikaan­se missiona­ris organi­seert christe­lijk dagkamp in Antwerpen. “Ik gok dat er tot 50 kindjes zullen komen”

    Janée Angel (49) heeft haar achternaam niet gestolen. De geboren Amerikaanse organiseert namelijk een christelijk dagkamp voor kinderen. In Christelijke basisschool de Leertuin in Zurenborg zullen de ‘Kingdom Kids’ vier dagen lang spelen, knutselen en de bijbel lezen: “De verhalen die Jezus in de Bijbel vertelt zijn best gemakkelijk te begrijpen”, aldus de missionaris.