Walter Van Beirondonck gaf een zeldzame acte de présence op de 'Responsible Fashion Series' in de Universiteit Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Van Beirondonck gaf een zeldzame acte de présence op de 'Responsible Fashion Series' in de Universiteit Antwerpen. © UA Photography

Internationaal modecongres lokt grote namen naar UA: “Dit zet Antwerpen als modestad op de kaart”

AntwerpenZijn mediaprésence is beperkt, maar voor het driedaags congres ‘Responsible Fashion Series ‘ in Antwerpen maakte wereldvermaard designer Walter van Beirendonck een uitzondering.  Samen met andere kopstukken van de industrie boog hij zich vandaag over de vraag hoe een van de meest vervuilende industrieën duurzamer kan evolueren: “Een t-shirt van 5 euro, dat kan toch niet?”

 1. Overnacht eens in 16de-eeuws gebouw: vijfsterrenhotel ‘Sapphire House’ opent naast Antwerpse Handelsbeurs
  Antwerpen

  Overnacht eens in 16de-eeuws gebouw: vijfster­ren­ho­tel ‘Sapphire House’ opent naast Antwerpse Handels­beurs

  Sapphire House Antwerp, het langverwachte Marriotthotel in de Lange Nieuwstraat, opent binnenkort zijn deuren als deel van de Antwerpse Handelsbeurssite. Het majestueuze 16de-eeuwse gebouw, De Grooten Robijn, werd in z'n oorspronkelijke glorie hersteld en omgebouwd tot een vijfsterrenhotel. Binnenin vind je onder meer 139 kamers, een luxueuze spa, gym en wellness, een cocktailbar en een gastronomisch restaurant. De opening van het hotel wordt verwacht begin 2022.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Man met groot keukenmes gevat op tramtoestel uit Merksem: “Hij stak het tussen de deuren om ervoor te zorgen dat ze weer open gingen”
  Antwerpen/Merksem

  Man met groot keukenmes gevat op tramtoe­stel uit Merksem: “Hij stak het tussen de deuren om ervoor te zorgen dat ze weer open gingen”

  De Antwerpse politie heeft vorige week donderdag een man gearresteerd die voor consternatie had gezorgd op een tramtoestel. Toen hij in Merksem wilde opstappen, maar de deuren vlak voor zijn neus sloten, schoof hij een groot keukenmes tussen de deuren om hen weer open te krijgen. Enkele van de passagiers werden bang bij het zien van het mes en belde de politie.
 3. “Nooit heb ik mijn wapen willen gebruiken tegen Brakmanis. Ik ben geen moordenaar.” Jury bepaalt vanavond of Miquel Bouterse schuldig is aan roofmoord.
  PREMIUM
  Antwerpen/Grobbendonk

  “Nooit heb ik mijn wapen willen gebruiken tegen Brakmanis. Ik ben geen moordenaar.” Jury bepaalt vanavond of Miquel Bouterse schuldig is aan roofmoord.

  De jury is officieel in beraad. 12 volksrechters zullen bepalen of de Surinaamse Miquel Bouterse (38) schuldig wordt bevonden aan de roofmoord op Ronalds Brakmanis (47) of dat het slechts ging om opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Volgens Miquels advocaat is het zonder twijfel dat laatste. “Ik denk dat tijdens de onderhandelingen de stress en nervositeit eenvoudigweg de overhand hebben gekregen”