Umicore in Hoboken.
Volledig scherm
Umicore in Hoboken. © Marc De Roeck

Installaties van Umicore stilgevallen door korte stroompanne: “Geen impact op wijk Moretusburg”

AntwerpenDe site van materiaaltechnologiebedrijf Umicore in het Antwerpse district Hoboken heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een uur lang zonder stroom gezeten. Dat meldt het bedrijf woensdag. Ook afzuigingen en filters vielen stil, maar volgens Umicore zijn er voorlopig geen verhoogde waarden van schadelijke stoffen gemeten in de omgeving.

 1. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.
 2. REPORTAGE. Dit was de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike in het Sportpaleis: “Zelfde sfeer als bij de voetbal, maar dan zonder het geweld”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Dit was de finale van het wereldkam­pi­oen­schap Coun­ter-Stri­ke in het Sportpa­leis: “Zelfde sfeer als bij de voetbal, maar dan zonder het geweld”

  Zondag 22 mei markeert een historische dag in het Antwerpse Sportpaleis. Zestienduizend fans van 62 nationaliteiten zaten er uren op hun stoel gekluisterd voor de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike Global Offensive, een razend populaire videogame. 150 miljoen mensen wereldwijd volgden het evenement live mee. Wij gingen langs op de tribune en ontdekten een nieuwe wereld. “De beste speler ter wereld zei me dat hij nog nooit voor zo’n gek publiek gespeeld heeft.”