Inges fiets werd in beslag genomen door de politie vanwege een gashendeltje.
Volledig scherm
Inges fiets werd in beslag genomen door de politie vanwege een gashendeltje. © rv

Inges elektrische fiets door politie in beslag genomen: "Door de gashendel wordt het beschouwd als bromfiets, dat had de handelaar mij niet verteld”

AntwerpenInges elektrische fiets werd begin deze week in beslag genomen tijdens een willekeurige controleactie. Volgens de politie heeft het voertuig een gashendel en wordt het daarom als een bromfiets beschouwd. “Mijn fietsenhandelaar heeft mij een niet-gereglementeerd voertuig verkocht. Ik was me daar niet van bewust en voel mij onmenselijk behandeld.”

 1. In één klap 2.400 parkeerplaatsen erbij in het noorden van Antwerpen: park-and-rides in Merksem en Luchtbal klaar voor gebruik
  Antwerpen

  In één klap 2.400 parkeer­plaat­sen erbij in het noorden van Antwerpen: park-and-ri­des in Merksem en Luchtbal klaar voor gebruik

  De nieuwe ‘park-and-rides’ aan de Bredabaan in Merksem en aan de Noorderlaan in de wijk Luchtbal zijn maandag officieel ingehuldigd. Pendelaars kunnen er vanaf woensdag voor één euro per dag terecht om hun wagen achter te laten en met het openbaar vervoer of deelmobiliteit naar de stad te trekken. In één klap komen er bijna 2.400 parkeerplaatsen bij in het noorden van Antwerpen.
 2. Kartonnen Koen Kennis opent park-and-ride in Antwerpen: “Het gaat de goede kant op met zijn gezondheid”
  Antwerpen

  Kartonnen Koen Kennis opent park-and-ri­de in Antwerpen: “Het gaat de goede kant op met zijn gezondheid”

  Een persmoment over een Antwerpse mobiliteitskwestie zónder Koen Kennis? Dat bestaat toch niet? Dat vond blijkbaar ook de lokale N-VA-afdeling. Die bracht maandagmiddag een levensgroot kartonnen exemplaar van de afwezige mobiliteitsschepen – hij herstelt van een zwaar fietsongeval – mee naar de opening van twee nieuwe park-and-rides in het noorden van de stad.