Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Inbreuken rond zwartwerk op negen bouwwerven

AntwerpenDe politie controleerde dinsdag samen met inspecteurs van de Rijkdienst voor Sociale Zekerheid verschillende bouwwerven in het district Ekeren. Een andere ploeg beboette die dag in totaal 39 bestuurders in fietsstraten.

 1. Antwerpse jeugdsector moet 23 medewerkers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse jeugdsec­tor moet 23 medewer­kers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”

  Na de heisa rond de cultuursubsidies met Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA), dreigt nu ook schepen van Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) in de vuurlinie terecht te komen. Door besparingen zal de Antwerpse jeugdsector in de toekomst namelijk zo’n 23 medewerkers moeten ontslaan. Dat blijkt uit een intern rapport van de sector, schrijft ‘Gazet van Antwerpen’. Schepen Beels beet gisteren van zich af in haar raadscommissie. “Er wordt het jeugdwerk niets afgenomen.”
 2. Drie rijstroken versperd op Antwerpse Ring richting Nederland door ongeval ter hoogte van Deurne
  Deurne

  Drie rijstroken versperd op Antwerpse Ring richting Nederland door ongeval ter hoogte van Deurne

  Op de Antwerpse Ring is een ongeval gebeurd ter hoogte van Deurne. Richting Nederland zijn daar drie rijstroken versperd, het verkeer kan er enkel over de twee linkerrijstroken rijden. Het is twintig minuten filerijden vanaf Antwerpen-Centrum. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer vanuit Gent richting Hasselt aan om te rijden via Brussel. Vanuit Antwerpen-West richting Nederland rijdt je best via de Liefkenshoektunnel.
 3. VIDEO. Tien mensen gearresteerd nadat sfeer op Antwerps volksfeest grimmiger wordt: waterkanon op het Kiel en brandjes op Turnhoutsebaan
  KIEL/BORGERHOUT

  VIDEO. Tien mensen gearres­teerd nadat sfeer op Antwerps volksfeest grimmiger wordt: waterkanon op het Kiel en brandjes op Turnhoutse­baan

  Het groot volksfeest van de Marokkaanse gemeenschap met duizenden families in Antwerpen werd een tikkeltje grimmiger toen de zon onder ging. Op het Kiel moest het waterkanon ingezet worden omdat de massa de bevelen van de politie niet opvolgde en op de Turnhoutsebaan in Borgerhout hebben feestvierders een brandje gesticht. Er zijn in totaal tien mensen gearresteerd.