Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse om het zoutzuur dat de inbrekers gebruikten om sporen uit te wissen, op te ruimen. © Patrick Lefelon

Inbrekers stelen via gat in muur voor 300.000 euro aan sieraden bij Antwerpse juwelier

In de Antwerpse Diamantwijk is afgelopen nacht op een spectaculaire manier ingebroken bij een juwelier. De daders drongen de zaak binnen door een gat in de muur van het naastgelegen pand te boren. Ze lieten ook brandend zuur achter om hun sporen uit te wissen. Er zijn juwelen gestolen voor een waarde van 300.000 euro.

Het lijkt wel het scenario van een spannende film. In een juwelierszaak op de hoek van de Lange Kievitstraat en de Simonsstraat, aan het Centraal Station in Antwerpen, is vannacht ingebroken via een gat in de muur naar een aanliggend pand. De schijnbaar goed voorbereide daders wisten hun sporen na afloop uit, allicht met behulp van zoutzuur. De brandweer is aanwezig in beschermende pakken om het boeltje veilig op te kuisen zodat de speurders hun werk kunnen doen.

“Volgens mij moeten de daders gewoond hebben in het aanliggend pand", zucht juwelier Abdul van de getroffen zaak Al-Thwaini. “Want daar geraak je niet zomaar binnen en bovendien wisten de inbrekers perfect waar ze moesten zijn, in een klein hoekje in de kelder. Daar lag tien tot twintig procent van alle juwelen in mijn winkel. Er is gestolen voor een waarde van 250.000 tot 300.000 euro.”

Camerabeelden

“Ze moeten drie uur gegraven en geboord hebben, wellicht hebben ze water gebruikt om dat zo stil mogelijk te doen. Ze wisten waar de camera’s hingen en kropen over de vloer om het alarm niet te laten afgaan. Op de camerabeelden is te zien dat de inbreker kroop alsof hij over de bodem van een zwembad zwom", gaat de juwelier verder. “Wij zijn de enige winkel in Antwerpen die juwelen verkoopt met 21 karaat goud. De inbrekers wisten perfect waar ze mee bezig waren. Het gaat om professionals.”

De inbraak werd deze ochtend opgemerkt, het onderzoek is nu in handen van de federale gerechtelijke politie. De feiten doen enigszins denken aan de bankkraak die in februari plaatsvond aan de Belgiëlei. Toen maakten de daders een tunnel vanuit een naburig gebouw om via de riolering de kluizenzaal van een filiaal van BNP Paribas Fortis binnen te geraken.

Volledig scherm
Langs deze ingang van het aanpalende huis raakten de inbrekers tot in de kelder onder de juwelierswinkel. © Patrick Lefelon
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.