De brandweer kwam ter plaatse om het zoutzuur dat de inbrekers gebruikten om sporen uit te wissen, op te ruimen.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse om het zoutzuur dat de inbrekers gebruikten om sporen uit te wissen, op te ruimen. © Patrick Lefelon

Inbrekers stelen via gat in muur voor 300.000 euro aan sieraden bij Antwerpse juwelier

In de Antwerpse Diamantwijk is afgelopen nacht op een spectaculaire manier ingebroken bij een juwelier. De daders drongen de zaak binnen door een gat in de muur van het naastgelegen pand te boren. Ze lieten ook brandend zuur achter om hun sporen uit te wissen. Er zijn juwelen gestolen voor een waarde van 300.000 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. “Het was bijna alsof je vandaag Olympische Spelen in Syrië zou organiseren”: het Antwerpse mirakel van 1920
  PREMIUM

  “Het was bijna alsof je vandaag Olympische Spelen in Syrië zou organise­ren”: het Antwerpse mirakel van 1920

  Wonderen bestáán. Anders had Antwerpen in 1920 nooit de Olympische Spelen georganiseerd. “Het was bijna alsof je die organisatie nu aan Syrië zou toekennen”, zegt Jasper Truyens, auteur van een nieuw boek over het evenement. Pierre de Coubertin schonk de Spelen als eerbetoon aan het dappere België, slagveld van WO1. Dat had een prijs: de atletenverblijven waren spartaans, het olympisch ‘zwembad’ was een koude, modderige sloot en het organisatiecomité ging failliet. Vier dagen lang kijken we terug. België pakte overigens 14 gouden, 11 zilveren en 11 bronzen medailles.
 2. Antwerp Poster Festival maakt zich op voor tweede editie: “2.107 inzendingen uit 75 landen ontvangen”

  Antwerp Poster Festival maakt zich op voor tweede editie: “2.107 inzendin­gen uit 75 landen ontvangen”

  Na de eerste editie in maart 2019 met het thema ‘Show Your Colours’ is het Antwerp Poster Festival klaar voor zijn tweede jaargang. Grafisch ontwerpers Tom Tiepermann en Dennis Janssens van ontwerpbureau ‘ssnn’ kozen dit jaar het thema ‘What’s Your Type?’ voor de internationale postercompetitie. “We kregen maar liefst 2.107 inzendingen uit 75 verschillende landen binnen”, klinkt het bij de organisatie.