De lokale recherche arresteerde vandaag 13 verdachten in een grote zaak rond internetcriminaliteit.
Volledig scherm
De lokale recherche arresteerde vandaag 13 verdachten in een grote zaak rond internetcriminaliteit. © Politie Antwerpen

In één week 150.000 euro afgetroggeld: 13 verdachten gearresteerd bij ontmanteling phishingbende

AntwerpenDe politie heeft deze ochtend 13 verdachten gearresteerd in een grootschalig onderzoek naar internetcriminaliteit en ‘phishing’. De bende waar de verdachten deel van uitmaken, zou in slechts enkele dagen tijd zo’n 150.000 euro hebben buitgemaakt van hun slachtoffers. De arrestaties gebeurden vanochtend toen de lokale recherche 16 huiszoekingen tegelijk verrichtte in Antwerpen, Essen, Schelle en Sint-Jans-Molenbeek.

 1. ASSISEN. Kevin (31), die onterecht in de cel zat voor vadermoord, getuigt: “Ik ben een wandelende tijdbom”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Kevin (31), die onterecht in de cel zat voor vadermoord, getuigt: “Ik ben een wandelende tijdbom”

  Kevin Huypens was net 18, toen hij in de gevangenis werd gestoken voor de moord op zijn vader Steve. Zeven maanden zou de jongen vastzitten. Tot bleek dat de Duitser Fred Wittig (57) weleens de dader zou kunnen zijn. Vandaag is Kevin 31 en kwam hij getuigen op het assisenproces tegen Wittig. Nog steeds is hij bitter over wat hem overkwam. “Voor de rest van mijn leven ben ik getekend.”
 1. Ingrid (72) is derde generatie die familiezaak In’t Boerke uitbaat: “Klanten vinden het leuk raad te krijgen van een ‘ouw doos’ zoals ik”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ingrid (72) is derde generatie die familie­zaak In’t Boerke uitbaat: “Klanten vinden het leuk raad te krijgen van een ‘ouw doos’ zoals ik”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden aan. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. Na een bezoek aan ’t Pantoffeltje, ganterie Boon, bakkerij Goossens, In’t Zonneke en juwelierszaak Ruys, gaan we langs bij In’t Boerke.
 1. Feestdagen in aantocht, YourSuprise zoekt personeel
  Play

  Feestdagen in aantocht, YourSupri­se zoekt personeel

 2. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown