Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ID Lieven Van Assche

In één maand tijd 295 reizigers zonder mondmasker betrapt in provincie Antwerpen

AntwerpenWie het openbaar vervoer neemt (en daarbij de coronamaatregelen respecteert), ergerde zich er ongetwijfeld al aan: de mondmaskerplicht op de bus en de tram wordt door nogal wat reizigers faliekant aan de laars gelapt. In de maand oktober alleen al werden in de provincie Antwerpen 295 inbreuken vastgesteld, blijkt uit cijfers die ATV bij De Lijn opvroeg.

 1. Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”

  Ziggy Coertjens (30) van hardcore- en metalband Fatal Move uit Merksem wil lotgenoten helpen. Vijf jaar geleden kreeg hij de harde diagnose van een uitgezaaide kanker, maar intussen heeft hij de ziekte zo goed als volledig overwonnen. Met zijn band verkoopt hij mutsen en loopt hij de 100km-run, allebei ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Pas als je de ziekte zelf doorstaat, merk je dat ze overal om je heen zit bij vrienden en familie.”
 1. Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”
  PREMIUM
  Antwerpen/Borgerhout

  Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”

  De kraak van berichtendienst Sky ECC betekende in maart 2021 een ommekeer in de strijd tegen de Antwerpse drugsmaffia. Voortaan kon de politie versleutelde chatberichten meelezen. Dat was echter geen primeur. Door een handigheidje waren de drugsspeurders er in juni 2016 al in geslaagd om de chatberichten van drugsbende ‘Mixers’ te ontcijferen. De manier waarop dat toen gebeurde is volgens advocaat Sam Vlaminck, die verdachte Abdel S. bijstaat, erg dubieus.