Aan de verpleegpost van ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis projecteert een beamer bewegende beelden van vissen.
Volledig scherm
Aan de verpleegpost van ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis projecteert een beamer bewegende beelden van vissen. © ZNA / Dirk Kestens

In dit hospitaal voelen kindjes zich als een vis in het water: “Sneller naar huis dankzij dolfijnen op de muur”

AntwerpenVoortaan kunnen kinderen in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis zich laten onderzoeken en overnachten tussen walvissen, dolfijnen en schildpadden. De nieuwe onderwaterwereld geeft de patiëntjes meer rust tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. “Als kinderen zich beter op hun gemak voelen, gaat hun herstelproces ook sneller”, klinkt het bij ZNA. “Kleine elementen spelen een grote rol om het kind sneller naar huis te kunnen laten gaan.”

  1. UITGETEST. Rhythm cycling, de nieuwste hype in sportland: “Opzwepende beats, roze neonlichten en zwetende lijven... We wanen ons in een dansclub op een zaterdagnacht”
    PREMIUM

    UITGETEST. Rhythm cycling, de nieuwste hype in sportland: “Opzwepende beats, roze neonlich­ten en zwetende lijven... We wanen ons in een dansclub op een zaterdag­nacht”

    Noem rhythm cycling, de nieuwe rage onder de sporters, niet zomaar spinning: de focus ligt niet per se op fietsprestaties of calorieën tellen, maar wel op de beats van de muziek én jezelf helemaal verliezen in het moment. “Rhythm cycling is bijna therapie voor sommige mensen. Het heeft alvast mijn leven veranderd", zegt instructeur Aldwin. Onze journaliste deed de test. “Ritmisch op onze billen en vervolgens in onze handen klappen: dit is dansen op een fiets.”
    Antwerpen