De Toren van Babel ging volledig in vlammen op
Volledig scherm
De Toren van Babel ging volledig in vlammen op © Marc De Roeck

In brand gestoken Toren van Babel wordt Babelbühne

Het in brand gestoken kunstproject de Toren van Babel van voormalig stadsdichter Maud Vanhauwaert en het Antwerpse collectief Rooftoptiger zal een tweede leven krijgen. Niet in dezelfde vorm, maar als een Babelbühne. Ook hier zal het een ode zijn aan de meertaligheid. 

 1. Uren hinder verwacht in Kennedytunnel na ongeval met vrachtwagens

  Uren hinder verwacht in Kennedytun­nel na ongeval met vrachtwa­gens

  In de Antwerpse Kennedytunnel zijn dinsdagmiddag twee van de drie rijstroken richting Nederland versperd geraakt door een ongeval met vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er zou geen sprake zijn van gewonden, maar twee vrachtwagens moeten worden getakeld en dat wordt gezien de omstandigheden in de tunnel een klus van lange duur. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland om de filedruk wat te verlichten.
 2. Verzetsheldin die ‘hel op aarde’ overleefde tijdens WO II geëerd met eigen straatnaam op Linkeroever

  Verzetshel­din die ‘hel op aarde’ overleefde tijdens WO II geëerd met eigen straatnaam op Linkeroe­ver

  Het district Antwerpen heeft het straatnaambord onthuld voor de Mariette Druartstraat in de Regatta-wijk op Linkeroever. De toekomstige straat wordt vernoemd naar de Antwerpse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat mensen heeft gered. Vandaag is het exact 75 jaar geleden dat ze bevrijd werd uit het concentratiekamp waar ze als politiek gevangene werd opgesloten. De verzetsheldin stierf in 2007.