Zo’n 400 mensen troepten vandaag samen aan het Russische consulaat in Antwerpen. Ze smeken de Europese Unie om hulp.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo’n 400 mensen troepten vandaag samen aan het Russische consulaat in Antwerpen. Ze smeken de Europese Unie om hulp. © Klaas De Scheirder

IN BEELD. Oekraïense gemeenschap in Antwerpen rouwt om slachtoffers Russische inval: “Mijn dochter wil blijven vechten voor haar vaderland, ook al smeken we ze om te vluchten”

AntwerpenDe Oekraïense gemeenschap in Antwerpen is in rouw. Met vierhonderd demonstreerden ze vandaag vredig aan het Russische consulaat in Antwerpen, waar ze de Russische inval in Oekraïne met liederen, toespraken en veel tranen hekelden. Als een hechte gemeenschap vormden ze een front, al viel er angst in hun ogen af te lezen: “Mijn zoon is naar de Poolse grens vertrokken om onze neven en nichten op te halen. Er rest me enkel nog te bidden.”

  1. Groot participatietraject op komst voor heraanleg van het Koningin Astridplein: “We moeten de ‘inkom van de stad’ in ere herstellen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Groot participa­tie­tra­ject op komst voor heraanleg van het Koningin Astrid­plein: “We moeten de ‘inkom van de stad’ in ere herstellen”

    Het regent klachten over het Koningin Astridplein en dus plant het Antwerps stadsbestuur maar een volledige heraanleg eind 2024. Nochtans werd het in 2006 al voor meer dan 4 miljoen euro onder handen genomen. In september start er nu een groot participatieproject voor de ‘gebruikers’ van het stationsplein: “Ook mensen die niet in Antwerpen wonen kunnen de toekomst ervan mee bepalen.”