Je kan je in Plopsa Station Antwerp uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Je kan je in Plopsa Station Antwerp uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen. © Klaas De Scheirder

IN BEELD. Nieuwste pretpark van Plopsa-keten opent in Centraal Station: “We mikken op 200.000 à 250.000 bezoekers per jaar”

AntwerpenEr bougeert weer wat aan de achterkant van het Centraal Station in Antwerpen. Twee jaar na het faillissement van Comics Station opent er dit weekend een nieuw indoorpark: Plopsa Station Antwerp. Bezoekers kunnen zich uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen. En uiteraard is een belangrijke rol weggelegd voor Studio 100-figuurtjes à la Mega Mindy, Maya De Bij en Kabouter Plop, al zijn ook bekende stripfiguren nog van de partij. Wij kregen zaterdagochtend alvast een rondleiding.

 1. Jaarboek Armoede (UAntwerpen): “Ondanks alle beleid blijft armoederisico in België stabiel”
  Antwerpen

  Jaarboek Armoede (UAntwerpen): “Ondanks alle beleid blijft armoederi­si­co in België stabiel”

  Ondanks alle beleidsmaatregelen voor armoedebestrijding die in ons land de voorbije decennia zijn genomen, blijft het armoederisico nagenoeg stabiel in economisch goede én slechte tijden. Dat blijkt uit het Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting van de aan de Universiteit Antwerpen verbonden Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding. Er is wel beweging binnen subgroepen van de bevolking: voor 65-plussers daalde het risico om in armoede te belanden, voor kinderen en mensen van actieve leeftijd steeg het.
 2. Antwerp Locos ontbinden zichzelf na diefstal van vlag: “We respecteren de ultra-code, maar we komen sterker dan ooit terug”
  Antwerpen

  Antwerp Locos ontbinden zichzelf na diefstal van vlag: “We respecte­ren de ul­tra-co­de, maar we komen sterker dan ooit terug”

  De uitschakeling van The Great Old in Europa heeft voor de supportersgroep Antwerp Locos nog een extra zure nasmaak gekregen. Na een clash met de Brigade Nassau, de harde kern van Frankfurt, werd hun vlag gestolen. “We respecteren de code en we stoppen, maar in ons hart zullen we Loco blijven”, klinkt het. Eerder geraakte ook al bekend dat een Belgische supporter is opgepakt nadat er vuurwerk werd gegooid in het supportersvak van Frankfurt.