Je kan je in Plopsa Station Antwerp uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Je kan je in Plopsa Station Antwerp uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen. © Klaas De Scheirder

IN BEELD. Nieuwste pretpark van Plopsa-keten opent in Centraal Station: “We mikken op 200.000 à 250.000 bezoekers per jaar”

AntwerpenEr bougeert weer wat aan de achterkant van het Centraal Station in Antwerpen. Twee jaar na het faillissement van Comics Station opent er dit weekend een nieuw indoorpark: Plopsa Station Antwerp. Bezoekers kunnen zich uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen. En uiteraard is een belangrijke rol weggelegd voor Studio 100-figuurtjes à la Mega Mindy, Maya De Bij en Kabouter Plop, al zijn ook bekende stripfiguren nog van de partij. Wij kregen zaterdagochtend alvast een rondleiding.

 1. Toerisme in Antwerpen trok opnieuw aan tijdens zomer en nazomer 2021: “Grote trekkers zijn klassiekers op de Antwerpse agenda”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Toerisme in Antwerpen trok opnieuw aan tijdens zomer en nazomer 2021: “Grote trekkers zijn klassie­kers op de Antwerpse agenda”

  In de periode van juli tot en met oktober 2021 hebben bijna 2,8 miljoen dagjesmensen Antwerpen bezocht. Daarmee kende de Antwerpse toeristische sector, ondanks de moeilijke omstandigheden, een behoorlijke zomer en nazomer. Ongeveer drie kwart waren bezoekers uit eigen land. Van de buitenlandse bezoekers kwam twee derde uit Nederland, gevolgd door Duitsland en Frankrijk. “Deze cijfers bewijzen dat Antwerpen niet veel nodig heeft voor een heropleving”, reageert schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA).
 2. ASSISEN. “U krijgt nog een kans en ik hoop dat u die zult grijpen”: 24 jaar cel voor Miquel Bouterse voor ripdeal in Grobbendonk
  Antwerpen/Grobbendonk

  ASSISEN. “U krijgt nog een kans en ik hoop dat u die zult grijpen”: 24 jaar cel voor Miquel Bouterse voor ripdeal in Grob­bendonk

  Na opnieuw een beraad van bijna drie uur is de jury eruit. Miquel Bouterse (38) krijgt een gevangenisstraf van 24 jaar voor de roofmoord op Ronalds Brakmanis. Dat betekent concreet dat hij ten vroegste pas over vier jaar vrij zou kunnen komen, zijn lange voorhechtenis in acht genomen. De jury heeft dan ook verzachtende omstandigheden weerhouden. “Buiten het drugsmilieu kon de beschuldigde goed functioneren en was hij een goede en minzame vader en man.”