Lantis, de bouwheer van Oosterweel, heeft kunstfotografe Isabelle Pateer gevraagd om een reeks constructies in beeld te brengen. Het resultaat is te zien op 30 meter diepte, in de Voetgangerstunnel tussen de beide oevers van de Schelde.
Volledig scherm
Lantis, de bouwheer van Oosterweel, heeft kunstfotografe Isabelle Pateer gevraagd om een reeks constructies in beeld te brengen. Het resultaat is te zien op 30 meter diepte, in de Voetgangerstunnel tussen de beide oevers van de Schelde. © Isabelle Pateer

IN BEELD. Met de roltrap langs de ‘Oosterweelkunstwerken’: “Viaducten en fly-overs lijken beeldhouwwerken”

AntwerpenLantis, de bouwheer van Oosterweel, heeft kunstfotografe Isabelle Pateer gevraagd om een reeks constructies in beeld te brengen. Het resultaat is te zien op 30 meter diepte, in de Antwerpse Voetgangerstunnel.

 1. Antwerpse jeugdsector moet 23 medewerkers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse jeugdsec­tor moet 23 medewer­kers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”

  Na de heisa rond de cultuursubsidies met Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA), dreigt nu ook schepen van Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) in de vuurlinie terecht te komen. Door besparingen zal de Antwerpse jeugdsector in de toekomst namelijk zo’n 23 medewerkers moeten ontslaan. Dat blijkt uit een intern rapport van de sector, schrijft ‘Gazet van Antwerpen’. Schepen Beels beet gisteren van zich af in haar raadscommissie. “Er wordt het jeugdwerk niets afgenomen.”
 2. Opvolging verzekerd: tienjarige kleindochter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerentoren
  ANTWERPEN

  Opvolging verzekerd: tienjarige kleindoch­ter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerento­ren

  De Amerikaanse sterarchitect Daniel Libeskind wist deze week niet elke Antwerpenaar te overtuigen van zijn ontwerp voor de nieuwe Boerentoren van Fernand Huts, maar zelf was hij vrijdagavond wel geëmotioneerd. Niet door zijn eigen project, maar door de maquette van Huts’ kleindochter Emmanuel (10), die haar eigen toren - mét logo van Katoen Natie - mocht voorstellen aan de wereldbekende architect.