Koning Filip kwam het spektakel - én het zicht op de prachtige skyline van de Scheldestad - hoogstpersoonlijk aanschouwen. Plaats van afspraak: de Royal Yacht Club of Belgium (RYCB) op Linkeroever.
Volledig scherm
Koning Filip kwam het spektakel - én het zicht op de prachtige skyline van de Scheldestad - hoogstpersoonlijk aanschouwen. Plaats van afspraak: de Royal Yacht Club of Belgium (RYCB) op Linkeroever. © Tessa Kraan

IN BEELD. Jarige Belgische marine trakteert koning Filip op indrukwekkende vlootparade op de Schelde

AntwerpenDe Belgische marine heeft woensdagavond zijn 75ste verjaardag gevierd met een indrukwekkende vlootparade op de Schelde in Antwerpen. Koning Filip kwam het spektakel - én het zicht op de prachtige skyline van de Scheldestad - hoogstpersoonlijk aanschouwen. 

  1. ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
    PREMIUM
    Antwerpen

    ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscrimi­ne­len verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton

    Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: ‘Mocromode’.