Eén van de kant-en-klare escaperooms in het gebouw.
Volledig scherm
Eén van de kant-en-klare escaperooms in het gebouw. © Tessa Kraan

IN BEELD. Escape room Out of the Box overleeft corona niet, veilinghuis op zoek naar overnemer

ANTWERPENEscape room Out of the Box op de Frankrijklei - dat net zes escape rooms opende voor corona toesloeg - is failliet. Online veilinghuis Hammertime is op zoek naar een nieuwe uitbater. Het gaat om drie verdiepingen met naast escape rooms ook een vergaderruimte en een skybox met zicht over de stad.

 1. Internationaal modecongres lokt grote namen naar UA: “Dit zet Antwerpen als modestad op de kaart”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Internatio­naal modecon­gres lokt grote namen naar UA: “Dit zet Antwerpen als modestad op de kaart”

  Zijn mediaprésence is beperkt, maar voor het driedaags congres ‘Responsible Fashion Series ‘ in Antwerpen maakte wereldvermaard designer Walter van Beirendonck een uitzondering. Samen met andere kopstukken van de industrie boog hij zich vandaag over de vraag hoe een van de meest vervuilende industrieën duurzamer kan evolueren: “Een t-shirt van 5 euro, dat kan toch niet?”
 2. Waarom er toch een assisenproces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrijder Hicham Chaib die al jaren spoorloos is
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  Waarom er toch een assisenpro­ces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrij­der Hicham Chaib die al jaren spoorloos is

  Geen advocaten, geen slachtoffer en geen dader. Het assisenproces tegen Syriëstrijder Hicham Chaib, dat dinsdag 26 oktober van start gaat, zal niet als een regulier proces de geschiedenisboeken in gaan. Donderdagmiddag werden alvast de 12 juryleden die over zijn daden zullen oordelen uitgeloot en ingezworen. Maar wie is, of was, Hicham Chaib eigenlijk? Waar is hij nu? En waarom wordt hij alsnog gerechtelijk vervolgd, ook al weten we niet eens zeker of hij nog wel leeft?