Een meanderend Schijn met de eilanden en zicht op kap Hof ter Lo
Volledig scherm
Een meanderend Schijn met de eilanden en zicht op kap Hof ter Lo © Ontwerpteam Ringpark Het Schijn

IN BEELD. ‘De Grote Verbinding’ een stap dichterbij: ontwerp van vijf Antwerpse Ringparken klaar

Antwerpen‘De Grote Verbinding’, dat de Oosterweelverbinding samen met de zeven Ringparken en de Scheldebrug in één geheel samenbrengt, komt weer een stap dichterbij. Want de voorontwerpen voor de Ringparken Noordkasteel, Groenendaal, Lobroekdok en Het Schijn én het conceptontwerp voor Ringpark Zuid zijn afgerond. Een overzicht (mét toekomstbeelden!) van de parken langs de Antwerpse ring die de Scheldestad straks een totaal andere uitstraling moeten geven.  

  1. Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactverbod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactver­bod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”

    Een contactverbod met... een chimpansee. Wereldwijd wreef menig lezer zich even in de ogen toen dat nieuws de internationale pers haalde. Net zoals Adie Timmermans uit Deurne zich even in de ogen wreef toen de zoo van Antwerpen haar per brief vroeg om afstand te houden van de aap Chita. “En toch blijf ik erbij dat ze me zoiets niet konden opleggen.”