De graffitimuur aan de Babelbühne.
Volledig scherm
De graffitimuur aan de Babelbühne. © Felix Rabou

IN BEELD. Buurtdag op Slachthuissite is kick-off voor graffitiproject voor kinderen: “Muur van vijf op veertig meter vrij te beschilderen”

ANTWERPENMensen uit de buurt verbinden. Dat is doelstelling nummer één van sociaal geëngageerde organisatie Curieus. Zaterdag hielden ze de derde editie van 100in1Day waarbij buurtbewoners over heel het land aangemoedigd waren om elkaar te ontmoeten. In Antwerpen betekende dat meteen de kick-off van een nieuw graffitiproject op de Slachthuissite.

  1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organiseren”
    PREMIUM

    WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organise­ren”

    De timing – tijdens de kille herfst- en wintermaanden - én de energiecrisis hebben een grote invloed op de beleving van het WK voetbal in Antwerpen. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Scheldestad. Het WK-dorp langs de Scheldekaaien gaat – zo goed als zeker – niet door. “En voorlopig ontvingen we geen enkele andere aanvraag”, weet de stad Antwerpen. Ook bij drankenhandelaars is het enthousiasme – voorlopig - zoek. “Eerlijk? We zijn momenteel eerder bezorgd over de tekorten bij onze bierleveranciers.” Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur?