Een eenzame fietser verkent het parcours waar zowel de mannelijke als vrouwelijke wielertop dit weekend zal langsrijden.
Volledig scherm
Een eenzame fietser verkent het parcours waar zowel de mannelijke als vrouwelijke wielertop dit weekend zal langsrijden. © Grâce Verellen

IN BEELD. Antwerpen bereidt zich voor op wielergekte: dit kan u tijdens het WK verwachten

WK WielrennenWie nog even van een kalm historisch stadscentrum wil genieten, snelt best nu naar de Grote Markt. Daar gingen deze ochtend de voorbereidingen voor het WK Wielrennen van start. Drie fanzones, een podium en een fietsparcours dwars door het centrum strijken er neer.

  1. Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De stad mailde dat ik mijn kind best niet meer naar de crèche stuur”
    ANTWERPEN

    Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeente­raad: “De stad mailde dat ik mijn kind best niet meer naar de crèche stuur”

    Net zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”