Illustratiebeeld Stock Politie (Antwerpen)
Volledig scherm
Illustratiebeeld Stock Politie (Antwerpen) © Jan Aelberts

In 3 uur 23 overtreders beboet aan Waaslandtunnel

Het wijkteam van Linkeroever hield donderdagnamiddag toezicht aan de Waaslandtunnel en betrapte verschillende bestuurders op zware overtredingen. 

Zowel mensen die de verkeersborden negeerden als bestuurders die de voorsorteerstrook afsneden, werden beboet. Dat was goed voor 23 overtreders in minder dan drie uur tijd. Twee bestuurders werden betrapt toen ze tegen de richting reden op de zijweg. Het rijbewijs van de twee spookrijders werd meteen ingetrokken voor 15 dagen en ze zullen zich nog moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

 1. William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een auto-immuunziekte, dus ik wil haar echt niet besmetten”

  William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een au­to-immuunziek­te, dus ik wil haar echt niet besmetten”

  Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, kozen veel studenten toch niet voor hun échte kot om in quarantaine te gaan, maar voor hotel mama. Studenten William en Lore (beiden 22) blijven wél wekenlang op kot in Antwerpen, ver weg van hun gezin, en dat om verschillende redenen. “Alle koten, zowel die van de universiteit als op de private markt, blijven in ieder geval toegankelijk voor bewoners die ervoor kozen op kot te blijven”, klinkt het bij de Universiteit Antwerpen.
 2. Tekort aan voedselpakketten, terwijl dienstencentra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

  Tekort aan voedselpak­ket­ten, terwijl diensten­cen­tra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

  De voedselbanken in heel Vlaanderen zitten in moeilijke papieren. Door de coronacrisis moeten zij het met veel minder giften stellen waardoor ze minder mensen kunnen helpen met een voedselpakket. En dat zorgt soms voor schrijnende toestanden waarbij mensen in armoede plots helemaal van de radar dreigen te verdwijnen. “Nochtans is er genoeg voedsel maar grote organisaties gooien de overschot liever in de vuilnisbak dan het gratis weg te geven”, klinkt het bij een vrijwilliger.
 3. Alex Agnew ziet alle shows afgelast door de coronacrisis, maar: “Ik zit in een luxepositie, ik ben de laatste die mag klagen”
  PREMIUM

  Alex Agnew ziet alle shows afgelast door de coronacri­sis, maar: “Ik zit in een luxeposi­tie, ik ben de laatste die mag klagen”

  Wat gaan wandelen, een beetje sporten, een boek lezen of een film kijken... De ‘lockdown’ van comedian Alex Agnew, die sinds kort in Mortsel woont, ziet eruit zoals menig man in quarantaine nu alle shows van zijn tour ‘Be careful what you wish for’ waarschijnlijk tot september geannuleerd zijn. “Als het coronavirus iets oplevert, is het dat ik toch iets altruïstischer ben geworden.” Het overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.