Illustratiebeeld: de Abdijstraat op het Kiel in Antwerpen
Volledig scherm
Illustratiebeeld: de Abdijstraat op het Kiel in Antwerpen © Klaas De Scheirder

Illegale personen te werk in viswinkel: politie laat zaak sluiten

AntwerpenDe politie heeft woensdag controle gehouden bij handelszaken in de stad. Daarbij werd op verschillende plaatsen zwartwerk vastgesteld. 

 1. Een vishemel van drie verdiepingen: horeca-ondernemer Wim Van der Borght opent seafoodrestaurant Marineau
  Antwerpen

  Een vishemel van drie verdiepin­gen: horeca-ondernemer Wim Van der Borght opent seafoodres­tau­rant Marineau

  Een viswinkel en visrestaurant onder dezelfde vlag: op het Antwerpse Zuid opent binnenkort Marineau, een horecaproject dat volledig rond kwalitatieve vis draait. Het restaurant opent op 28 januari in de voormalige Stadsbrouwerij ’t Pakhuis aan de Vlaamsekaai 76, de viswinkel opent op 15 februari op de hoek van de Museumstraat. “Dit is de Maven van de seafood”, aldus horeca-ondernemer Wim Van der Borght.
 2. VIDEO. Zal Turnhoutsebaan er ooit zó uitzien? Buurtbewoners stellen utopisch droombeeld voor
  BORGERHOUT

  VIDEO. Zal Turnhoutse­baan er ooit zó uitzien? Buurtbewo­ners stellen utopisch droombeeld voor

  Enorm veel groen en ontharding, veel plaats voor voetgangers en fietsers, gemotoriseerd verkeer en trams over dezelfde baan én zelfs water. Het is het ietwat utopische ‘droombeeld’ van de toekomstige Turnhoutsebaan van de buurtbewoners. De actiegroep ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ stelde het beeld donderdagavond voor op een info-avond in De Roma. “Onze baan is dé kern van Borgerhout, niet zomaar een invalsweg voor Antwerpen.”
 3. Stroper wordt boswachter: dokwerker die cocaïne uithaalde getuigt in campagne “Onze haven drugsvrij”
  PREMIUM

  Stroper wordt boswachter: dokwerker die cocaïne uithaalde getuigt in campagne “Onze haven drugsvrij”

  Een dokwerker die 10 jaar cel riskeert omdat hij drugs uithaalde voor de Nederlandse godfather ‘Martien Reuvers’ en later een eigen drugslijn wilde opstarten, heeft volledig gebroken met het criminele milieu en is nu aan de slag als tuinwerker. Maar hij zette ook zijn schouders onder de campagne “Onze haven drugsvrij” en ging op het Nederlandse proces getuigen tégen godfather Martien Reuvers. Of het hem een mildere straf zal opleveren, is bang afwachten.