De beschuldigde Mohamed Ebrahimi met zijn tolk en advocaten.
Volledig scherm
PREMIUM
De beschuldigde Mohamed Ebrahimi met zijn tolk en advocaten. © BELGA

“Ik dacht dat hij die messen ging grijpen”: Mohamed Ebrahimi (48) verdedigt zich tijdens assisenproces

AntwerpenMaandag startte het assisenproces van Mohamed Ebrahimi (48) in het justitiepaleis. Twaalf burgers uit de volksjury zullen donderdag oordelen of hij schuldig is aan de moord op Mohamed El Ebrahimi (25), een ver familielid van hem. Het slachtoffer werd drie jaar geleden tijdens een ruzie doodgestoken in een appartement in Borgerhout.

 1. Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven

  In de haven van Antwerpen vindt dit weekend een eerste proefvaart plaats om na te gaan of schepen met een diepgang van meer dan 15,5 meter op dagelijkse basis de haven kunnen aandoen. Dat meldt de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL), die naar eigen zeggen zelf het initiatief nam. In het Deurganckdok wordt alvast de MSC Regulus verwacht, een containerreus van 366 meter lang maar vooral ook met een diepgang van 15,7 meter.
 1. “’t Keteltje is als de Playboy, alle mannen kennen het van horen zeggen”: uitbater berucht café voor rechter voor openhouden huis van ontucht
  PREMIUM
  Antwerpen

  “’t Keteltje is als de Playboy, alle mannen kennen het van horen zeggen”: uitbater berucht café voor rechter voor openhouden huis van ontucht

  Café ‘t Keteltje is al twintig jaar een ‘instituut’ in het Antwerpse Schipperskwartier. Het stadsbestuur beet jarenlang zijn tanden stuk op deze draaischijf van prostitutie en mensenhandel. Uitbaters Simon en Nicky Teunis staan vandaag samen met twee obers, een caféklant en de eigenaar van het gebouw voor de rechter wegens het openhouden van een ‘huis van ontucht’. De uitbater verklaarde daarover: “Er wordt al eens over een borst en een been gewreven, maar er gaan geen handen onder de kledij.” Portret van de meeste beruchte zaak in de rosse buurt.
 1. High five voor leerlingen Ostrea: 'Blij dat school opengaat'
  Play

  High five voor leerlingen Ostrea: 'Blij dat school opengaat'

 2. Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai
  Play

  Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai