Julien Limbach in zijn ijssalon Gelato Giuliano aan de Marnixplaats.
Volledig scherm
Julien Limbach in zijn ijssalon Gelato Giuliano aan de Marnixplaats. © Gelato Giuliano

IJsbereider Gelato Giulano wint goud op Belgisch kampioenschap dankzij creatie met eekhoorntjesbrood: ‘Pure rock-’n-roll”

AntwerpenJulien Limbach van Gelato Giuliano uit Antwerpen kroonde zich deze week tot de nieuwe Belgisch kampioen ijsbereider. Hij won de Carpigiani Gelato Festival Challenge met zijn ijs van eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistachenootjes. De nationale finale, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux, vond na twee jaar weer live plaats tijdens Horeca Expo in Gent. Zo’n 30 finalisten dongen mee naar de titel.  

  1. Luc Van der Kelen over de uitdagingen voor de kleine zelfstandige: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstraten van oudsher”
    PREMIUM
    Column

    Luc Van der Kelen over de uitdagin­gen voor de kleine zelfstandi­ge: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstra­ten van oudsher”

    Deze week in de Delhaize aan de Bredabaan in Merksem. Ik loop recht op Johan Verlinde. Ik was een goede klant van zijn kippenslagerij-delicatessenzaak, dicht bij het districtshuis. Twee maanden geleden was de zaak plots verdwenen. Geen kip aan ’t spit meer. Geen kalkoen meer met kerstmis of boerenpaté. Dat verkopen ze ook in de Carrefour verder op de Bredabaan of in het kraam op de Winkelstap, maar bij Johan waren ze veruit het best.