De nieuwe KFC-vestiging in de Jan Blomstraat 4 in het hartje van Antwerpen.
Volledig scherm
De nieuwe KFC-vestiging in de Jan Blomstraat 4 in het hartje van Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Iemand een emmertje kippenvleugels? Nieuwe Kentucky Fried Chicken opent in hartje van Antwerpen

AntwerpenNaast Wijnegem en Turnhout krijgt Antwerpen nu ook zijn eigen Kentucky Fried Chicken-franchise. Morgen om 12 uur opent het eerste KFC-restaurant met terras zijn deuren voor het grote publiek. In de Jan Blomstraat 4, in de schaduw van de kathedraal, stond tot voor kort nog een van de vestigingen van pizzaketen Da Giovanni. 

 1. ASSISEN. Selahaddin Tankisi schuldig aan moord op Mehmet Özkaraman: “Hij had voldoende tijd om zich te bedenken, maar volhardde in zijn beslissing.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Selahaddin Tankisi schuldig aan moord op Mehmet Özkaraman: “Hij had voldoende tijd om zich te bedenken, maar volhardde in zijn beslissing.”

  Selahaddin Tankisi is door de 12-koppige jury schuldig bevonden aan de moord op Mehmet Özkaraman. Dat was geen verrassing, aangezien Tankisi en zijn advocaten schuldig pleitten aan doodslag. De twijfel die bij meester De Béco bestond over de voorbedachtheid, bestond bij de jury blijkbaar niet. “Dat hij dus enkel naar het naaiatelier was gegaan om te vechten is dus volstrekt ongeloofwaardig.”
 2. Rechtszaak aanrijding waarbij twee joodse meisjes stierven in Lange Leemstraat uitgesteld: “Advocaat wist niet dat de zitting vandaag was.”
  Antwerpen

  Rechtszaak aanrijding waarbij twee joodse meisjes stierven in Lange Leemstraat uitgesteld: “Advocaat wist niet dat de zitting vandaag was.”

  Normaal zou de zaak tegen vrachtwagenchauffeur Tom D., die in augustus vorig jaar per ongeluk twee joodse meisjes aanreed in de Lange Leemstraat, vandaag behandeld worden voor de politierechtbank. Omdat één van de advocaten echter niet op de hoogte was dat de zitting vandaag plaatsvond, is de behandeling uitgesteld naar 21 oktober. De advocaat van Tom D. was allerminst opgezet met de situatie. “Mijn cliënt ziet hier enorm tegenop.”
 1. Door Gault&Millau gelauwerd restaurant geeft cookingshow tijdens culinair festival Smaakmeesters: “Veel passage, klanten en complimenten”
  Antwerpen

  Door Gault&Millau gelauwerd restaurant geeft cooking­show tijdens culinair festival Smaakmees­ters: “Veel passage, klanten en complimen­ten”

  Voor gastronomisch genot moest je dit weekend in Antwerpen zijn. Over de hele stad serveerden honderd horecazaken proevertjes voor voorbijgangers en organiseerden ze workshops en blind tastings in kader van het het culinaire festival Smaakmeesters. Bien Soigné, een door Gault&Millau gelauweerd restaurant, maakte van de gelegenheid gebruik om hun gekende risotto in een outdoor cookingshow te demonstreren.
 2. REPORTAGE. Op kroegentocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Op kroegen­tocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”

  In oktober en november gaat Het Laatste Nieuws elke zaterdag op kroegentocht: samen met stadsgids Tanguy Ottomer bezoeken we de zes meest memorabele bruine kroegen van ‘t stad, en vertellen we de verhalen die er aan de toog verteld worden. Het doel van al die toogpraat? Bruine kroegen laten erkennen als cultureel erfgoed, want deze cafés ademen geschiedenis. En een kroegentocht is natuurlijk ook heel plezant. Deze week: café Pelikaan. “Als de vaste klanten ziek zijn, sturen we al eens een kaartje.”