Hamid C. kreeg 18 maanden gevangenisstraf voor de ontploffing op de Paardenmarkt.
Volledig scherm
Hamid C. kreeg 18 maanden gevangenisstraf voor de ontploffing op de Paardenmarkt. © Photo News

Huurder van ontploft pand op Antwerpse Paardenmarkt veroordeeld tot 18 maanden voor onopzettelijke doding en slagen en verwondingen

AntwerpenDe correctionele rechtbank heeft de huurder van het pand op de Paardenmarkt in Antwerpen, waar zich drie jaar geleden een verwoestende gasontploffing voordeed, veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen en verwondingen.

 1. Mama’s geven massaal borstvoeding in Park Den Brandt: “Rare blikken of weggestuurd worden uit een restaurant: borstvoeding geven in het openbaar is nog steeds een taboe”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Mama’s geven massaal borstvoe­ding in Park Den Brandt: “Rare blikken of wegge­stuurd worden uit een restaurant: borstvoe­ding geven in het openbaar is nog steeds een taboe”

  Mama’s met draagzakken, buggy’s en peuters aan de hand sijpelen woensdagochtend Park Den Brandt binnen. Niet veel later zijn alle bankjes in het park bezaaid met mama’s met een kindje aan de borst. Het initiatief van Kim, Leonie en Laura, naar aanleiding van Week van de Borstvoeding, moet het taboe rond borstvoeding geven in het openbaar doorbreken. “Er wordt van mama’s nog te vaak verwacht dat ze borstvoeding geven achter gesloten deuren, terwijl het heel normaal is om je baby te voeden waar en wanneer je dat wilt.”
 2. Stadsschouwburg pronkt weer in volle glorie: anderhalf jaar na première schittert cast van MAMMA MIA! weer op het podium
  Antwerpen

  Stads­schouw­burg pronkt weer in volle glorie: anderhalf jaar na première schittert cast van MAMMA MIA! weer op het podium

  Ruim anderhalf jaar na de première kunnen de meer dan 50.000 ticketkopers van de feelgood-musical MAMMA MIA! weer plaatsnemen in de tribunes van de Antwerpse Stadsschouwburg. Na maandenlang repeteren schitterden Vlaamse actrices Tinne Oltmants, Evi Hanssen en Ann Van den Broeck gisterenavond weer op het podium. Voor acteur-regisseur Stany Crets was de avond geslaagd: “Het minutenlange slotapplaus was overweldigend. Ik zag heel wat mensen een traantje wegpinken.”
 3. UAntwerpen doet onderzoek naar ‘online eten’: “Hoe vaker mensen online eten, hoe ongelukkiger”
  Antwerpen

  UAntwerpen doet onderzoek naar ‘online eten’: “Hoe vaker mensen online eten, hoe ongelukki­ger”

  Samen eten en drinken met mensen buiten je bubbel: veel mensen hebben er tijdens de coronacrisis halsreikend naar uitgekeken. Recent onderzoek aan de Universiteit Antwerpen bij meer dan 37.000 respondenten in 38 landen wereldwijd, toont aan dat 1 op de 4 elkaars gezelschap regelmatig online opzocht voor het delen van een glaasje of maaltijd. Helaas lijkt de online ervaring de échte ervaring niet te kunnen kloppen.