Tessa Kraan
Volledig scherm
PREMIUM
© Tessa Kraan

“Huilen rond een graf? Doe maar liever groot feest”: koppel dat met auto in water belandde krijgt afscheid met fanfare, gedans en paardenkoets

Antwerpen/Deurne“Jullie moeten niet rouwen om ons.” Dat zijn de woorden die de Curaçaose Cleefio en Eldrid blijkbaar ooit tegen hun kinderen hebben gesproken. Nadat het koppel dood werd teruggevonden in hun auto die twee weken geleden uit het Lobroekdok werd getakeld, besloot hun kroost om die woorden ter harte te nemen. Op begraafplaats Ruggeveld in Deurne organiseerden ze een Antilliaanse begrafenis vol zang, dans, muziek en vrolijkheid zoals je die hier niet vaak ziet. “We hebben hun laatste wens echt doen uitkomen.”

 1. Op huizenjacht op… Hét Zuid: “Welkom in het Petit-Paris van de Koekenstad”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Op huizen­jacht op… Hét Zuid: “Welkom in het Pe­tit-Pa­ris van de Koekenstad”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen? Of waar iedereen wil wonen? Of net níet? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale specialist. Deze week de sjieke coté van het Antwerpse Zuid met zijn imposante pleinen en musea. “Met de komst van een nieuw park op de Gedempte Zuiderdokken zullen de prijzen blijven stijgen.”
 2. JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”

  Wat doen drie kersvers afgestudeerde filosofiestudenten? Nadenken, liefst gepaard met een pittig debat. Bij Anthony (24), Sam (26) en Stefanie (29) wierp het de nodige vruchten af waardoor in oktober 2021 ‘De Virtuele Mens' ontstond. Het platform leert met behulp van filosofie mensen kritisch nadenken over de digitale samenleving en deze reflecties om te zetten in praktische handvaten: “Kinderen die 9 uur per dag gamen zijn, geen uitzondering meer. Sta daar eens bij stil.”