Eén van de bewuste bedrijven zit aan de de Brouwersvliet in Antwerpen
Volledig scherm
Eén van de bewuste bedrijven zit aan de de Brouwersvliet in Antwerpen © Tessa Kraan

Houttransporteurs bij het Eilandje gearresteerd: hout onvoldoende beschermd tegen ongedierte

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft dinsdagochtend huiszoekingen uitgevoerd in een gerechtelijk onderzoek naar fraude bij de export van boomstammen. Daarbij werden zes verdachten gearresteerd tussen de 37 en 54 jaar oud. In Antwerpen ging het om twee interventies vlakbij het MAS.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Kunstwerken Middelheimmuseum krijgen nieuwe plaats in het park

  Kunstwer­ken Middelheim­mu­se­um krijgen nieuwe plaats in het park

  Wie deze zomer het Middelheimmuseum bezoekt, krijgt een andere ervaring dan bij eventuele vorige bezoeken. In totaal 224 kunstwerken krijgen een nieuwe plaats in het kunstpark. Er worden ook delen van het park opgewaardeerd in nauw partnerschap met de groendienst, én er staat nieuw werk, zoals een opvallende fonteinsculptuur van Camille Henrot. “In de nieuwe thematische presentatie komen kunst en natuur nog dichter samen”, klinkt het.
  Antwerpen