Hotel National
Volledig scherm
Hotel National © RV

Hotel National in Nationalestraat failliet, zoektocht naar overnemer gestart

AntwerpenHotel National - het voormalige Hotel Cammerpoorte – aan het begin van de Nationalestraat in hartje Antwerpen is door de handelsrechter failliet verklaard. Veilinghuis Hammertime is nu een zoektocht naar een overnemer begonnen. Ook voor het restaurant in het pand - tot voor kort was dat een filiaal van Sushi King – wordt een nieuwe uitbater gezocht.

 1. Wereldag Dementie: Antwerpse dokter is enige in België die dementie voorspelt via 'gangpadanalyse'
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wereldag Dementie: Antwerpse dokter is enige in België die dementie voorspelt via 'gangpadana­ly­se'

  Vandaag, 21 september, is het Werelddag Dementie. Wij gingen op bezoek bij prof. dr. Anne-Marie De Cock, die als enige in België dementie kan detecteren via een ‘gangpadanalyse’. Patiënten wandelen over een soort tapijt, en op basis daarvan kan de dokter dementie opsporen. “We kunnen Alzheimer niet genezen, maar we kunnen wel een positieve impact hebben op het leven van de patiënt.”
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organiseren”
  PREMIUM

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organise­ren”

  De timing – tijdens de kille herfst- en wintermaanden - én de energiecrisis hebben een grote invloed op de beleving van het WK voetbal in Antwerpen. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Scheldestad. Het WK-dorp langs de Scheldekaaien gaat – zo goed als zeker – niet door. “En voorlopig ontvingen we geen enkele andere aanvraag”, weet de stad Antwerpen. Ook bij drankenhandelaars is het enthousiasme – voorlopig - zoek. “Eerlijk? We zijn momenteel eerder bezorgd over de tekorten bij onze bierleveranciers.” Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur?
 3. "Mensen zijn pessimistisch, maar dat ligt niet in mijn aard": Peter De Clerck (52), zaakvoerder van Bier Central, opent twee nieuwe zaken in één jaar tijd
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Mensen zijn pessimis­tisch, maar dat ligt niet in mijn aard": Peter De Clerck (52), zaakvoer­der van Bier Central, opent twee nieuwe zaken in één jaar tijd

  Een succesvol biercafé op de De Keyserlei in Antwerpen en op de Gentse Botermarkt, en binnenkort ook op de Anspachlaan in Brussel en de Grote Markt in Mechelen: het gaat hard voor Bier Central, het bierbelevingsconcept van Peter De Clerck (52). De uit Baasrode ingeweken Antwerpenaar startte met Bier Central in 2012, en heeft nog heel wat toekomstplannen. En: hij verklapt wat zijn favoriete bier is.