Horeca-ondernemer Wim Van der Borght heeft absoluut geen begrip voor de nieuwe maatregelen, en is er zelfs van overtuigd dat ze de verdere verspreiding van het virus enkel in de hand werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Horeca-ondernemer Wim Van der Borght heeft absoluut geen begrip voor de nieuwe maatregelen, en is er zelfs van overtuigd dat ze de verdere verspreiding van het virus enkel in de hand werken. © Gregory Van Gansen / Photo News

Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuille geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettingen”

ANTWERPENHet nachtleven gaat dicht, net zoals professioneel georganiseerde evenementen, tenzij ze al zittend kunnen plaatsen zoals een optreden in een concertzaal. De horeca moet alweer stoppen om 23 uur. Daarmee wordt Antwerps ondernemer Wim Van der Borght drie keer geraakt in zijn portefeuille: “En wie zegt dat het hierbij blijft? Wat is het volgende? Horeca volledig sluiten? Wat wordt het definitieve nekschot voor onze sector?”

 1. Nostalgisch clubconcept Oldskool Antwerp XL kent in voorjaar al vervolg: “En deze keer dansen we verder op de afterparty”
  ANTWERPEN

  Nostal­gisch clubcon­cept Oldskool Antwerp XL kent in voorjaar al vervolg: “En deze keer dansen we verder op de afterparty”

  Na de immens succesvolle Oldskool Antwerp XL in Park Spoor Noord afgelopen zomer, kent het nostalgisch clubconcept dit voorjaar al een vervolg. Legendarische deejays als Jan Van Biesen, DJ Prinz en Steve Cop nemen opnieuw de draaitafels in om Antwerpen terug onder te dompelen in de jaren tachtig en negentig. Voor het eerst zal er ook een afterparty plaatsvinden in muziekclub Ampere.
 1. Filmpje van leerkracht die leerling hardhandig tegen de grond werkt gaat viraal, toch nemen leerlingen het voor hem op
  Antwerpen

  Filmpje van leerkracht die leerling hardhandig tegen de grond werkt gaat viraal, toch nemen leerlingen het voor hem op

  Op sociale media gaat een filmpje rond van een leerkracht die een leerling hardhandig aanpakt. Het incident gebeurde gisteren in het Pius X instituut in Antwerpen. Volgens de directeur worden gesprekken gehouden met de betrokkenen en wordt er nagedacht over verdere stappen. Verschillende leerlingen betuigen intussen steun voor de betrokken leerkracht: “Hij is altijd een vertrouwenspersoon geweest.”
 2. Toestand eventsector blijft kritiek volgens KdG-expertisecentrum: “Golf van ontslagen in 2021 zelfs zwaarder dan in 2020"
  Antwerpen

  Toestand eventsec­tor blijft kritiek volgens K­dG-expertise­cen­trum: “Golf van ontslagen in 2021 zelfs zwaarder dan in 2020"

  Na het rampjaar 2020 bleef de Belgische eventsector ook in 2021 rake klappen krijgen. Zo zouden de organisators van evenementen het voorbije jaar gemiddeld meer dan 50 procent omzet verloren hebben ten opzichte van voor de pandemie. De golf van ontslagen was in 2021 zelfs zwaarder dan in 2020. Dat leert het economisch impactonderzoek dat het expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool (KdG) uitvoerde.