Volledig scherm
Net als vorig jaar geven honderd ramadanvlaggen de Turnhoutsebaan kleur. © Klaas De Scheirder

Honderd ramadanvlaggen op Turnhoutsebaan

De Turnhoutsebaan zal ook dit jaar tijdens de vastenmaand van de moslims, die nog tot 4 juni loopt, met zo'n honderd ‘ramadanvlaggen’ aangekleed zijn.

Door die vlaggen op te hangen, willen handelaarsvereniging BoHo 2140 en de Federatie van Marokkaanse Verenigingen de belangrijkste maand van het jaar voor de islamitische gemeenschap in de kijker zetten. De handelaars op de Turnhoutsebaan mogen tijdens de ramadan zeven dagen op zeven openblijven. De ramadan, de vastenmaand van de moslims, begon dit jaar op 5 mei en eindigt op 4 juni. Dat einde wordt onder andere op het Laar gevierd tussen 15 uur en 19 uur met een Suikerfeest in open lucht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Clash tussen Groen en N-VA over bouwplannen Pelikaanstraat: meerderheid in district gebroken in tumultueuze districtsraad

    Clash tussen Groen en N-VA over bouwplan­nen Pelikaan­straat: meerder­heid in district gebroken in tumultueu­ze districts­raad

    Groen heeft maandagavond in de Antwerpse districtsraad de meerderheid waarvan het zelf deel uitmaakt aan flarden geschoten. De partij kreeg de steun van sp.a, PVDA en D-SA. Twistpunt was het voorontwerp van het RUP Pelikaan. In mensentaal: de bouwplannen voor de braakliggende ‘stadskanker’ aan de Pelikaanstraat. Er vertrekt nu een negatief advies naar de stad. Sp.a zal ook in het stadscollege strijden voor een beter ontwerp.