Volledig scherm
Net als vorig jaar geven honderd ramadanvlaggen de Turnhoutsebaan kleur. © Klaas De Scheirder

Honderd ramadanvlaggen op Turnhoutsebaan

De Turnhoutsebaan zal ook dit jaar tijdens de vastenmaand van de moslims, die nog tot 4 juni loopt, met zo'n honderd ‘ramadanvlaggen’ aangekleed zijn.

Door die vlaggen op te hangen, willen handelaarsvereniging BoHo 2140 en de Federatie van Marokkaanse Verenigingen de belangrijkste maand van het jaar voor de islamitische gemeenschap in de kijker zetten. De handelaars op de Turnhoutsebaan mogen tijdens de ramadan zeven dagen op zeven openblijven. De ramadan, de vastenmaand van de moslims, begon dit jaar op 5 mei en eindigt op 4 juni. Dat einde wordt onder andere op het Laar gevierd tussen 15 uur en 19 uur met een Suikerfeest in open lucht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”
    PREMIUM

    Meyrem Almaci (Groen): “Vlieg­schaam­te is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatie­ven”

    Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”