Volledig scherm
Toots Thielemans © anp

Hommage aan Toots Thielemans op Jazz Middelheim

Jazz Middelheim, van 15 tot 18 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen, sluit zijn vijftigste editie dit jaar af met een eerbetoon aan wijlen ‘festivalpeter’ Toots Thielemans.

Voor de hommage op zondag wist het festival de Amerikaanse jazzlegende Kenny Werner, een goede vriend van Thielemans, en de Franse mondharmonicaspeler Grégoire Maret te strikken. Zij krijgen bovendien de hulp van onder meer gitarist Philip Catherine en drummer Dré Pallemaerts.

“Toots was nooit onder de indruk van mondharmonicaspelers die net als hij klonken. Maar Grégoire Maret speelt anders”, aldus Kenny Werner. “Toen hij een jonge knaap was, zei Toots tegen hem: ‘Je kan leren van mij, maar je moet je eigen sound vinden.’ En dat doet hij. Grégoire speelt zijn muziek op zijn manier. Voor Toots was Grégoire de enige die een tribute mocht doen.”

Thielemans miste van 1981 tot zijn dood in 2016 geen enkele editie van ‘zijn’ festival. Hij stond er talloze keren op het hoofdpodium en was ook elders een belangrijk ambassadeur voor Jazz Middelheim.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”