Volledig scherm
De stadscampus van de Universiteit Antwerpen. © photo_news

Hof van Liere opent deuren tijdens Open Monumentendag

Het historische Hof van Liere, dat deel uitmaakt van de stadscampus van de Universiteit Antwerpen, is tijdens de Open Monumentendag, op zondag 8 september, van 10 tot 18 uur vrij te bezoeken.

Het Hof van Liere is een 16de-eeuws stadspaleis met binnenkoeren, tuinen en galerijen. Sinds de 17de eeuw werd het gebouwencomplex achtereenvolgens gebruikt als jezuïetenschool, militair hospitaal, militaire kazerne tijdens de Eerste Wereldoorlog en nadien als Sint Ignatius Handelshogeschool. Momenteel zijn de gebouwen eigendom van de Universiteit Antwerpen.

De rondleidingen starten om 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 en 17 uur. Duur 45 minuten. Groepen van 20 personen. Inschrijven kan vanaf 27/08.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.