Volledig scherm
De stadscampus van de Universiteit Antwerpen. © photo_news

Hof van Liere opent deuren tijdens Open Monumentendag

Het historische Hof van Liere, dat deel uitmaakt van de stadscampus van de Universiteit Antwerpen, is tijdens de Open Monumentendag, op zondag 8 september, van 10 tot 18 uur vrij te bezoeken.

Het Hof van Liere is een 16de-eeuws stadspaleis met binnenkoeren, tuinen en galerijen. Sinds de 17de eeuw werd het gebouwencomplex achtereenvolgens gebruikt als jezuïetenschool, militair hospitaal, militaire kazerne tijdens de Eerste Wereldoorlog en nadien als Sint Ignatius Handelshogeschool. Momenteel zijn de gebouwen eigendom van de Universiteit Antwerpen.

De rondleidingen starten om 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 en 17 uur. Duur 45 minuten. Groepen van 20 personen. Inschrijven kan vanaf 27/08.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Katten blazen dit weekend verzamelen in Antwerp Expo

    Katten blazen dit weekend verzamelen in Antwerp Expo

    Perzische Langhaar, Exotic Shorthair of Maine Coone... Wist je dat er meer dan vijftig kattenrassen bestaan? Kattenliefhebbers kunnen zondag 24 november een kijkje gaan nemen naar de mooiste katten van Europa in Antwerp Expo. Er worden meer dan 300 raskatten van een twintigtal verschillende kattenrassen uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland verwacht. De kattenshow wordt georganiseerd door de Belgian Cat Fanciers, een vereniging voor liefhebbers van raskatten.
  2. Rode Neuzen Reporter Emanuelle getuigt over depressie: “Praten helpt écht!”

    Rode Neuzen Reporter Emanuelle getuigt over depressie: “Praten helpt écht!”

    Tijdens de maand november nemen Rode Neuzen-jongerenreporters over heel Vlaanderen de verslaggeving over Rode Neuzen-acties op zich. “Als de oudste reporter voor Rode Neuzen Dag in mijn regio, vond ik van mezelf dat ik wat gevoeligere thema’s kon aankaarten. Ik heb hierdoor gekozen om getuigenissen van mensen af te nemen. In mijn eerste artikel getuig ik zelf over depressie”, vertelt Emanuelle. In dit artikel doet zij haar verhaal.