Aziz S. (links) en Azzerdine T. (rechtsvoor) zijn twee verdachten in het drugsproces tegen de Mixers.
Volledig scherm
PREMIUM
Aziz S. (links) en Azzerdine T. (rechtsvoor) zijn twee verdachten in het drugsproces tegen de Mixers. © rv

Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”

Antwerpen/BorgerhoutDe kraak van berichtendienst Sky ECC betekende in maart 2021 een ommekeer in de strijd tegen de Antwerpse drugsmaffia. Voortaan kon de politie versleutelde chatberichten meelezen. Dat was echter geen primeur. Door een handigheidje waren de drugsspeurders er in juni 2016 al in geslaagd om de chatberichten van drugsbende ‘Mixers’ te ontcijferen. De manier waarop dat toen gebeurde is volgens advocaat Sam Vlaminck, die verdachte Abdel S. bijstaat, erg dubieus.

 1. 5 jaar cel voor voetbalmanager voor aanranden tiental jeugdspelers: man (26) moet tien jaar ter beschikking van justitie blijven
  Antwerpen/Roeselare

  5 jaar cel voor voetbalma­na­ger voor aanranden tiental jeugdspe­lers: man (26) moet tien jaar ter beschik­king van justitie blijven

  Jolan Fund (26) uit Berchem, de gewezen sportief manager van tweedeklasseclub SV Roeselare, is door het hof van beroep veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor de aanranding van een tiental jeugdspelers van verschillende voetbalploegen. De straf is lager dan in eerste aanleg. Wel moet Jolan Fund zich na zijn verblijf in de gevangenis tien jaar ter beschikking houden van justitie.
 2. Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”

  Ziggy Coertjens (30) van hardcore- en metalband Fatal Move uit Merksem wil lotgenoten helpen. Vijf jaar geleden kreeg hij de harde diagnose van een uitgezaaide kanker, maar intussen heeft hij de ziekte zo goed als volledig overwonnen. Met zijn band verkoopt hij mutsen en loopt hij de 100km-run, allebei ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Pas als je de ziekte zelf doorstaat, merk je dat ze overal om je heen zit bij vrienden en familie.”