Vier kinderdagverblijven krijgen een groot boekenpakket, met knisper-, bad- en kartonboekjes. Schepen Nabilla Ait Daoud las voor in crèche Het Enegltje in Merksem.
Volledig scherm
Vier kinderdagverblijven krijgen een groot boekenpakket, met knisper-, bad- en kartonboekjes. Schepen Nabilla Ait Daoud las voor in crèche Het Enegltje in Merksem. © Tessa Kraan

Hoe jonger je kinderen iets voorleest of vertelt, hoe rijker hun woordenschat: ‘Boekstart’ in vier kinderdagverblijven

AntwerpenSchepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) ontpopte zich vrijdag tot ‘peuterjuf’ in kinderdagverblijf Het Engeltje in Merksem. Ze lanceerde daarmee het pilootproject ‘Start met Boekstart’ in vier crèches en dat gedurende een jaar. Voorlezen, zingen of versjes vertellen, draagt bij tot de taalontwikkeling van een kind.

 1. UAntwerpen reikt twee scriptieprijzen uit aan studenten Cultuurmanagement
  Antwerpen

  UAntwerpen reikt twee scriptie­prij­zen uit aan studenten Cultuurma­na­ge­ment

  Het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt dit jaar een prijs uit aan een masterscriptie over het cultuurmanagement en/of -beleid. Het Fonds wil daarmee het onderzoek naar management in de culturele en creatieve sectoren stimuleren en kansen bieden aan jonge onderzoekers. De oogst voor 2022 was bijzonder rijk: 27 masterscripties uit 9 verschillende landen werden ingediend.
 2. Autistische jongeman mag na drie weken isolatie gevangenis verlaten: “Eindelijk werd onze stem gehoord”
  Antwerpen/Hoboken

  Autisti­sche jongeman mag na drie weken isolatie gevangenis verlaten: “Eindelijk werd onze stem gehoord”

  De 25-jarige Sohaib Ahalit mag na drie weken eenzame opsluiting de gevangenis van de Begijnenstraat in Antwerpen verlaten. Hij zal met een elektronische enkelband worden opgenomen in een zorginstelling. Sohaib heeft een mentale beperking en heeft gedragsproblemen. De oplossing komt er nadat zijn familie had geprotesteerd tegen de ‘middeleeuwse toestanden’ waarin Sohaib was opgesloten.